Asiakastarina

Joka ilta 15 Pariisin premium-liikettä vastaanottaa toimituksensa sähkökuorma-autolla.

#JoinTheGoodMove

Jakelu

3min
Renault Trucks D ZE Guerlain

Palaute - huhtikuu 2020

Sandrine Sommer on toiminut Guerlainin kestävän kehityksen johtajana vuodesta 2007. Ensiluokkainen tuoksu-, ihonhoito- ja meikkimerkki on käyttänyt Renault Trucks D 100 % Electric ajoneuvoja toukokuusta 2014 lähtien. Katsomme taaksepäin kuuden vuoden intensiivisiin toimituksiin.

 

Renault Trucks D Z.E Guerlain Illustration

« Toukokuussa 2014 Guerlain päätti suunnitella uusiksi kaupunkilogistiikan ratkaisut, joka koskee toimituksia 15 myymäläämme Pariisin keskustassa, mukaan lukien myymälämme osoitteessa 68 Avenue des Champs-Elysées. Valitsimme sähköisen vaihtoehdon! On tärkeää ymmärtää, että yhtiömme on vuodesta 2007 lähtien ollut täysin sitoutunut toteuttamaan kestävän kehityksen strategiaa neljän tärkeimmän painopistealueen, ekologisen suunnittelun, biologisen monimuotoisuuden, ilmastonsuojelun ja sosiaalisen vastuun, kautta.

Guerlain: kestävän liikkuvuuden tarjoama sosiaalisesti tukeva kauneus.

Kestävän kehityksen johtajana ja Guerlainin johtoryhmän jäsenenä olen hyvin ylpeä siitä, että 4000 työntekijäämme, joista 2500 työskentelee kansainvälisillä markkinoilla, ovat kaikki sitoutuneet työskentelemään kestävämmän maailman puolesta. Luonto on ollut innoittajamme yrityksen perustamisesta vuodesta 1828 lähtien, ja yli 13 vuotta sitten otimme luonnonsuojelun keskeiseksi osaksi kaikkea toimintaamme. Koko yrityksemme tavoitteena on nyt olla hiilineutraali vuoteen 2028 mennessä. Tämä tarkoittaa tuotepakkaustemme painon vähentämistä - olemme esimerkiksi vähentäneet Imperial Orchid -voidepurkkimme painoa hämmästyttävät 60 prosenttia - ja hiilidioksidipäästöjen vähentämistä kuljetuksissa.

Tavoitteen saavuttamiseksi otimme yhteyttä logistiikkatoimittajaamme Speed Distributioniin jo vuonna 2014, jotta löytäisimme puhtaan ja tehokkaan ratkaisun 15 Pariisin myymälämme ajallaan tapahtuvaan toimitukseen. Speed Distribution ehdotti, että kokeilisimme tuolloin 16 tonnin sähkökäyttöisen kuorma-auton prototyyppiä: Renault Trucks D:tä. Kuusi vuotta myöhemmin käytämme edelleen samaa ajoneuvoa - uusimme vuokrasopimuksemme vuosittain - ja olemme jopa antaneet sille lempinimen "Bumblebee" yrityksemme tunnuksen ja päivittäisen sitoutumisemme mehiläisten suojeluun mukaan.

200 km toimintasäde ilman päästöjä

Valitsemalla sähkökäyttöisen kaupunkiauton olemme vähentäneet vuotuisia hiilidioksidipäästöjämme 30 tonnilla ja pystyneet myös parantamaan tehokkuutta. Koska kuorma-auto on täysin äänetön, voimme nyt toimittaa tavaraa myymälöihimme myös yöllä. Tämä tarkoittaa, että kaikki 15 myymälää voivat olla varmoja siitä, että ne ovat täysin varustettuja heti seuraavana aamuna, kun ne avautuvat. Myös myyntineuvottelijamme kertovat ylpeinä asiakkailleen tästä järjestelmästä. Jotkut ovat jopa käyttäneet sitä etuna selittäessään sitoumustamme asiakkaille, jotka ovat yhä enemmän huolissaan ympäristönsuojelusta.

Kuorma-auto kulkee joka yö yli 125 kilometriä Chartresissa sijaitsevan tuotantokeskuksemme, Ivry-sur-Seineen sijaitsevan Speed Distribution -varaston ja Pariisin keskustassa sijaitsevien 15 myymälämme välillä. Alussa meillä oli hieman huolta ajoneuvon toimintasäteestä, mutta se on osoittautunut täydellisesti tarpeisiimme sopivaksi. Tämän ansiosta olemme onnistuneet saavuttamaan todellisen positiivisen kehän, sillä saamme päästöttömyyden logistiikkamatkan alusta loppuun, emme vain viimeisellä kilometrillä.

Vaikka sähkökuorma-autp olisi kuinka tehokas tahansa, se ei tietenkään yksinään voisi koskaan vähentää kaikkia hiilidioksidipäästöjämme, joista suurin osa syntyy tuotteidemme lentorahtikuljetuksista, mutta se vähentää hiilidioksidi-, typen oksidi- (NOx) ja pienhiukkaspäästöjen lisäksi myös melusaastetta. Se on osoittautunut todelliseksi menestykseksi Pariisin alueella, eikä vähiten yrityskuvamme kannalta. "Bumblebee:tä" käytettiin jopa liikkuvana parturi-kampaamona myymälöidemme ulkopuolella marraskuussa 2016 Movember-hyväntekeväisyystapahtuman tukikampanjassa.

Minulla ei ole epäilystäkään siitä, etteikö kestävällä liikkuvuudella kaupunki ympäristöissä olisi Guerlainilla valoisaa tulevaisuutta, ja tutkimme jo vastaavia hankkeita Belgiassa, Italiassa ja Espanjassa. »

Kemisti ja pakkausinsinööri Sandrine Sommer on toiminut Guerlainin kestävän kehityksen johtajana vuodesta 2007. Hän on ollut tuoksuyhtiön johtoryhmän jäsen siitä lähtien, kun hänet nimitettiin tähän strategisesti tärkeään tehtävään. Hänen tehtävänään on vähentää kuuluisan talon ympäristö- ja yhteiskunnallisia vaikutuksia. Hänen tavoitteenaan on saavuttaa hiilineutraalius vuoteen 2028 mennessä.

Set canonical URL
Off