Raportti

SUUNNITTELU

A designer working on a concept truck design

SUUNNITTELU SÄÄSTÄMÄÄN POLTTOAINETTA

Renault Trucks on aina ennakoinut tulevaisuutta. Tinkimätön edistyksellisyys auton ulkonäön suunnittelussa on keskeinen osa yrityksen jatkuvan uudistumisen visiota. Tavoitteenamme on tarjota asiakkaille aina uusimmat ja parhaimman näköiset ratkaisut.

2012 - Hannoverin IAA-messujen yhteydessä Renault Trucks esitteli uuden teollisen suunnittelun tutkimustuloksen, kaukokuljetusauton, joka suuntautuu kaikilta osiltaan vahvasti polttoaineen säästöön. Renault Trucks kuorma-autojen aerodynamiikka on pitkälle kehittynyttä ja teknologia innovatiivista.

ASIAKKAIDEN TARPEET AUTON SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHTANA

Selkeän voimakkaat ja dynaamiset linjat luovat vahvan ja persoonallisen muotokielen: sen tuloksena jokaisella Renault Trucks –malliston autolla on yksilöllisen ulkonäkö. Todella hyvännäköinen auto on yksi syy Renault Trucks kuorma-autojen menestykseen.

 

 

Tulevaisuuden kuorma-auton suunnittelu on monitasoinen kehitysprosessi. Se vaatii tiivistä yhteistyötä muotoilijoiden ja tuotannon välillä. Uusien mallien kehittäminen vaatii lukemattomia erilaisia suunnitelmia ja luonnoksia, joiden perusteella valitaan tuotantoon tulevien mallien yksityiskohdat.

Muotoilussa ei ole kysymys vain suurten futurististen linjojen luomisesta. Yhtä tärkeää on sisätilojen ja ulkoisten muotojen  tarkka toteuttaminen. Pienetkin yksityiskohdat kuten ovien ja ikkunoiden kahvat ja säilytyslokeroiden kannet on tehtävä saumattomaksi osaksi kokonaisuutta. Yhdessä nämä luovat hyvältä näyttävän kokonaisuuden, jossa yksityiskohtien tekninen toimivuus ja edistyksellinen ulkonäkö tuovat asiakkaalle todellista lisäarvoa.

Renault Trucks Design

 

 

 

RENAULT TRUCKS TUOTEMERKIN YDIN

Renault Trucks Logo on a concept truck

Muotoilu on tärkeä osa jokaisen Renault Trucks kuorma-auton omaleimaisuutta. Jokainen kuorma-auto kuvastaa valmistajansa ammattitaitoa. Samalla se on myös asiakkaansa käyntikortti ja edistää hänen yrityksensä imagoa. Jokaisessa autossa on timantin muotoinen Renault Trucks keulamerkki. Merkki kertoo kaikkialla maailmassa laadusta, kestävyydestä ja ranskalaisesta tyylipuhtaasta designista. Renault Trucks logo on suora linkki yrityksen keskeisiin arvoihin: muotoiluun johon kiteytyy jatkuva uudistuminen, huolenpito ja tehokkuus.

 

Renault Trucks Radiance concept truck

RADIANCE

Renault Trucksin unelmien kuorma-auto 

Hyödyntämällä tuotemerkin kulttuuriperintöä ja sen kolmea perusarvoa, innovaatiota, tehokkuutta ja huolellisuutta, Renault Trucksin markkinointi- ja tuotetiimit ovat suunnitelleet ihanteellisen vetoauton.

Renault Trucks Hybris concept truck

HYBRYS

Renault Trucks esittelee: Hybrys on innovatiivinen, kaupunkiajoon suunniteltu hybridiauto

Aivan uuteen muotoiluun perustuva Hybrys on Renault Trucksin näkemys kaupunkiliikenteen tulevaisuuden kuorma-autosta. Samalla se on edistyksellinen askel kohti hybriditeknologian avaamia uusia mahdollisuuksia laajentaa dieselin käyttöä polttoaineena.

Renault Trucks on eturivissä kehittämässä alhaisempaan polttoaineen kulutukseen ja uusiin energiamuotoihin perustuvia ajoneuvoja. Niiden avulla pyritään vähentämään öljypohjaisten polttoaineiden hinnan kallistumisesta ja riittävyydestä johtuvia ongelmia sekä keventämään ympäristörasitusta..

Renault Trucks tarjoaa ainutlaatuisen ympäristöystävällisen tuotemalliston niin kaupunkien jakeluliikenteeseen kuin rahtikuljetuksiin: energialähteinä ovat biodiesel, maakaasu, dieselin ja sähkön käyttöön perustuvan hybridi ja sähkö. Lähitulevaisuuden todennäköisin ratkaisu tulee olemaan Hybrys konseptiauton tyyppinen auto, jossa käytetään ns. rinnakkaisteknologiaa (diesel- ja sähkömoottorin yhdistelmä, jossa käyttövoima ja teho jakautuvat ajotilanteen mukaan).

Set canonical URL
Off