UUTISET & YRITYSINFO

Design

renault trucks tyyli

SUUNNITTELU POLTTOAINEENSÄÄSTÖN PALVELUKSESSA


Renault Trucks ennakoi vahvasti tulevaisuutta. Tinkimätön edistyksellisyys auton ulkonäön suunnittelussa on keskeinen osa yrityksen jatkuvan uudistumisen visiota. Tavoitteena on tarjota asiakkaille aina uusimmat ja parhaimman näköiset ratkaisut.

2012 - Hannoverin IAA-messujen yhteydessä Renault Trucks esittelee uuden teollisen suunnittelun tutkimustuloksensa eli kaukorahtiauton, joka suuntautuu kaikilta osiltaan vahvasti polttoaineen säästöön. Sen materiaalit ovat jaloja, aerodynamiikka pitkälle kehitettyä ja teknologia innovatiivista, ja kaikki tämä yhdistyy tässä autossa, joka antaa valmistajalle pitkällä aikavälillä suunnan polttoaineen säästömahdollisuuksien etsimisessä.

Työ CX/03-mallin ympärillä on teollisen suunnittelun tutkimustyötä eikä suinkaan tyylitutkielman tekemistä”, korostaa Hervé Bertrand, Renault Trucks -yhtiön suunnittelujohtaja. Tämä auto jatkaa valmistajan saman aihepiirin tutkimustyötä kuin Optifuel Lab. “Sen tarkoitus on tarjota parasta, mitä Renault Trucks -yhtiö voi tarjota polttoaineen säästön alalla”, jatkaa Hervé Bertrand, “ja antaa yhtiölle suunnan pitkällä aikavälillä tulevia tutkimusprojekteja varten.” Tästä syystä auton jokaisella osalla on oma täsmällinen tehtävänsä, jonka määräävät pääasiassa aerodynamiikkaa ja tehokkuus.

Renault Trucks kytkee asiakkaiden tulevat tarpeet heti alusta asti mukaan auton suunnitteluun

Le design Renault Trucks

Selkeän voimakkaat ja dynaamiset linjat luovat vahvan ja persoonallisen muotokielen: sen tuloksena jokaisella Renault Trucks –malliston autolla on yksilöllisen ulkonäkö. Todella hyvännäköinen auto on yksi syy Renault kuorma-autojen menestykseen viidellä mantereella.

 

 

Renault Trucksin suunnittelijoiden tehtävänä on katsoa tulevaisuuteen ja ennakoida asiakkaiden toiveet

Le design Renault Trucks

Tulevaisuuden kuorma-auton suunnittelu on monitasoinen kehitysprosessi. Se vaatii tiivistä yhteistyötä muotoilijoiden ja tuotannon välillä. Uusien mallien kehittäminen vaatii lukemattomia  erilaisia suunnitelmia ja luonnoksia, joiden perusteella valitaan tuotantoon tulevien mallien yksityiskohdat.

Muotoilussa ei ole kysymys vain suurten futurististen linjojen luomisesta. Yhtä tärkeää on sisätilojen ja ulkoisten muotojen  tarkka toteuttaminen. Pienetkin yksityiskohdat kuten ovien ja ikkunoiden kahvat ja säilytyslokeroiden kannet on tehtävä saumattomaksi osaksi kokonaisuutta. Yhdessä nämä luovat hyvältä näyttävän kokonaisuuden, jossa yksityiskohtien tekninen toimivuus ja edistyksellinen ulkonäkö tuovat asiakkaalle todellista lisäarvoa.

 

Renault Trucks brandin ydin

Le design Renault Trucks

Muotoilu on tärkeä osa jokaisen Renault Trucks kuorma-auton omaleimaisuutta. Jokainen kuorma-auto kuvastaa valmistajansa ammattitaitoa. Samalla se on myös asiakkaansa käyntikortti ja edistää hänen yrityksensä imagoa.

Jokaisessa autossa on timantin muotoinen Renault Trucks keulamerkki. Merkki kertoo kaikkialla maailmassa laadusta ja ranskalaisesta luovuudesta. Renault Trucks logo on suora linkki yrityksen keskeisiin arvoihin: muotoiluun johon kiteytyy jatkuva uudistuminen, huolenpito ja tehokkuus.