Uutiset

Renault Trucksin Blainvillen tehtaalta valmistunut 1000 sähkökuorma-autoa

SÄHKÖKUORMA- ja PAKETTIAUTOT

Man charging Renault Trucks E-Tech D

Ratkaiseva käännekohta kaupunkien tavaraliikenteen muuttamisessa:

Renault Trucksin tehdas Ranskan Blainvillessä on valmistanut sarjatuotantona keski-raskaita 100 % sähkökuorma-autoja vuodesta 2020 lähtien. Nyt saavutettu 1000 kappaleen tuotantomäärä 16-26 tonnin sähkökuorma-autoissa kertoo muutoksen hiilineutraalimpaan suuntaan onnistuneen odotetusti. Tehtaalta valmistuneet täyssähkökuorma-autot ovat käytössä ympäri Eurooppaa.

Blainville-sur-Ornen tehdas Ranskassa on Euroopan tuotteliain sähkökuorma-autotehdas. Tehtaalla valmistetaan puolet Euroopassa myytävistä sähköautoista. Vuodesta 1956 toiminnassa ollut Blainvillen tehdas on erikoistunut keskiraskaiden ajoneuvojen ja kuorma-autojen ohjaamojen valmistukseen. Tehdas on edelläkävijä Euroopassa ja sähköautojen tuotannon varmistamiseksi Normandian teollisuusalueella on tehty erilaisia ​​järjestelyjä, mukaan lukien 1800 m2 tuotantorakennus, joka on omistettu pelkästään sähkökuorma-autojen kokoonpanolle.

Maaliskuusta 2020 lähtien, jolloin Renault Trucksin sähkömallien sarjatuotanto aloitettiin, täyssähkökuorma-autojen kysyntä on kasvanut. Erinomaisen tuotannon joustavuuden ja teollisten työkalujen jatkuvan mukauttamisen ansiosta sähkökuorma-autojen tuotantokapasiteetti on jatkanut kasvuaan vastaamaan kasvavaan kysyntään. Yhä useammat asiakkaat valitsevat CO2-vapaan kuljetuksen. Renault Trucksin tehdas on valmis vastaamaan odotettuun volyymin nousuun.

”1000 kappaleen tuotantomäärästä on tullut jo useampi sähkökuorma-auto myös Suomen markkinoille. Uusista Renault Trucks D E-Tech sähkökuorma-autoista saadut kokemukset ovat olleet hyviä, ja kysyntää tuntuu riittävän hyvin jatkossakin”, Juha Mattila Volvo Finland Ab:n Renault Trucks myyntijohtaja sanoo.

Tietoja Renault Trucksista

Kuorma- ja pakettiautovalmistaja Renault Trucks on tarjonnut ammattilaisille kuljetusratkaisuja vuodesta 1894 alkaen kevyistä hyötyajoneuvoista raskaisiin kuorma-autoihin. Energiamuutokseen sitoutunut Renault Trucks tarjoaa polttoainetehokkaita ajoneuvoja ja täydellisen valikoiman 100 % sähkökuorma-autoja, joiden käyttöikää pidennetään kiertotalouden avulla. Renault Trucks on osa Volvo Group -konsernia, joka on yksi maailman johtavista kuorma-autojen, linja-autojen, rakennuskoneiden sekä teollisuus- ja laivamoottoreiden valmistajista. Konserni tarjoaa myös kokonaisvaltaisia ​​rahoitus- ja palveluratkaisuja.

Avainlukuja

  • 9 450 työntekijää maailmanlaajuisesti
  • 4 tuotantolaitosta Ranskassa
  • 1 400 myynti- ja huoltopistettä maailmanlaajuisesti
  • 54 000 myytyä autoa vuonna 2021
Set canonical URL
Off