Uutiset

TCK 2024: Uuden Renault Trucks malliston keskiössä turvallisuus ja kuljettajien työmukavuus

TCK 2024

Renault Trucks digitalisoi ohjaamon sisätilat ja vahvistaa turvallisuusominaisuuksia uusissa TCK 2024 -malleissa

Renault Trucks TCK 2024 -mallistoon on tehty merkittäviä, kuljettajan hyvinvointiin ja turvallisuuteen keskittyviä parannuksia. Uusien raskaiden T, T High, C ja K-sarjojen myynti on käynnistynyt kesäkuussa, ja tuotannot alkavat vielä kuluvan vuoden aikana. Uudistukset koskevat myös raskaita Renault Trucks T ja C E-Tech sähkökuorma-autoja.

Renault Trucks on uudistanut ohjaamon sisätilojen varustuksen useilla mukavuuden ja ergonomian parannuksilla sekä varustanut kuorma-autonsa edistyneillä kuljettajan avustintekniikoilla liikenneturvallisuuden parantamiseksi.

Renault Trucks on sitoutunut tarjoamaan kuljettajille turvallisemman, toimivamman ja mukavamman työympäristön. Siksi raskaan sarjan mallit Renault Trucks T, T High, C ja K tullaan varustamaan uusilla turvallisuusominaisuuksilla. Uusissa malleissa ohjaamon varustus on uudistettu sekä ajo- että taukomukavuutta ajatellen.

Optimoitu ajettavuus ja mukavuustaso

Renault Trucks T, C ja K-sarjan ohjaamon uusi varustelu tarjoaa kuljettajalle mahdollisimman miellyttävän työympäristön, jossa yhdistyvät ergonomia, mukavuus ja tuottavuus.

Kojelaudassa on uusi 12 tuuman mukautettava digitaalinen päänäyttö ja lisäksi toissijainen monitoimikosketusnäyttö, jossa on intuitiivinen Android Automobile -käyttöliittymä sovellusten nopeaa käyttöä varten. Kuljettajat voivat ohjata ohjauspyörän säätimillä täysin turvallisesti päänäytön ja kosketusnäytön toimintoja, mukaan lukien puhelut ja musiikin kuuntelu. Näytöllä näkyy ajamisen helpottamiseksi myös navigoinnin tuki ja kameranäkymiä. Lisäksi on saatavissa induktiolaturi puhelimelle.

Ajomukavuuden optimoimiseksi ohjauspyörä voidaan päällystää nahalla. Renault Trucks T, T High, C ja K -sarjojen istuimet voidaan päällystää tekstiilillä ja/tai nahalla ja kojelauta voidaan toteuttaa hiilenharmaan tai punamustan värisenä ja kahtena eri pituisena versiona. Renault Trucks T ja C E-Tech sähkökuorma-auto malleissa on erottuva sinisävyinen viimeistely.

Renault Trucks T, T High, C & K ja Renault Trucks T ja C E-Tech on varustettu alan parhaimpiin kuuluvalla kolmeen suuntaan säädettävällä ohjauspylväällä. Näin kuljettajat löytävät helposti optimaalisen ajoasennon, joka on räätälöity käyttäjän toiveiden mukaan. Ohjauspylvään asentoa ja kaltevuutta säädetään yhdellä polkimella. Säätäminen on tarkkaa ja turvallista, sillä molemmat kädet pysyvät ohjauspyörällä ja ohjauspylväs lukittuu välittömästi paikalleen.

Uusia ominaisuuksia:   

 • Uusi digitaalinen mittaristo 
 • Uusi monipuolisempi monitoimikosketusnäyttö, jossa uusi käyttöliittymä 
 • Uusi ergonomisempi ohjauspyörä
 • Mahdollista varustaa auto induktiolaturitasolla

Edistynyt kuljettajan avustintekniikka

Vuoden 2024 raskaan sarjan Renault Trucks -malleissa on hyödynnetty viimeisintä kuljettajan avustintekniikkaa ja tehokkaimpia hätäjarrutusjärjestelmiä kuljettajien, kuorman ja muiden tienkäyttäjien turvallisuuden varmistamiseksi.

Tutkia ja kameroita on asennettu joka puolelle ajoneuvon ympärille, mikä laajentaa kuljettajan näkökenttää. Tutkat ja kamerat auttavat varmistamaan tienkäyttäjien turvallisuuden, helpottavat ohjaamista ja vähentävät onnettomuusriskiä. Lisävarusteena voidaan tilata jopa viisi kameraa, joilla tarkkaillaan ajoneuvon ympäristöä, kuormaa tai kääntöpöytää kytkennän aikana.

Kuljettajille ilmoitetaan automaattisesti kuorma-auton ja perävaunun rengaspaineet, ja he saavat hälytyksen mahdollisista poikkeavuuksista, jotta vältetään liiallinen polttoaineenkulutus ja rengasrikko. Ajoneuvoissa on myös ylinopeusvaroitusjärjestelmä (ISA), jonka kamera havaitsee nopeusrajoituksen ja varoittaa kuljettajaa sen ylittämisestä, mikä ehkäisee onnettomuuksia ja sakkoja.

Turvallisuuden maksimoimiseksi Renault Trucks T, T High ja C & K sarjoihin voidaan asentaa kuljettajan turvatyyny ja turvavyön esikiristin (vakiovarusteena Renault Trucks  T ja C:ssä E-Tech sähkökuorma-autoissa).

Polttoaineenkulutuksen vähentämiseksi ja siten CO2-päästöjen pienentämiseksi ajoneuvot voidaan varustaa karttapohjaisella Optivision-järjestelmällä, joka välittää pinnanmuodostustiedot kuljettajan tietokoneeseen ajon aikana vaihtamisohjelman optimoimiseksi. Lisäksi Optifleet-kalustonhallintaohjelmiston Check- ja Map-moduulien avulla voit hallita ja optimoida ajotyyliä ja suunnitella matkoja entistä tehokkaammin. Tämä toiminto on saatavana vakiona Renault Trucks T & C:ssä E-Techissä.

Uudet turvallisuusominaisuudet:  

 • Kuolleen kulman varoitusjärjestelmä varustettuna tutkilla ja antureilla 
 • Tarkempi digitaalinen kamerajärjestelmä 
 • Rengaspaineanturit, jonka avulla nähdään myös renkaiden lämpötilat 
 • Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä

Lisätietoja: Juha Mattila, Myyntijohtaja, Renault Trucks, Volvo Finland Ab. juha.mattila@renault-trucks.com, puh. 040 543 4866.

Renault Trucks   Vuonna 1894 perustettu Renault Trucks on osa Volvo Group -konsernia. Suomessa Renault Trucks kuorma- ja pakettiautoja maahantuo Volvo Finland Ab. Suomen Renault Trucks asiakkaita palvelee Volvo Group -verkosto, jossa on Renault Trucks kuorma- ja pakettiautojen ja palvelutuotteiden myynti, sekä auktorisoidut huolto- ja korjaamopalvelut. Renault Trucks -mallisto alkaa aina kokonaispainoltaan 2,8 tonnin pakettiautosta jatkuen 76 tonnin raskaisiin kuorma-autoihin. Renault Trucksin ajoneuvot ovat järeitä ja luotettavia, ja niiden polttoaineenkulutus on alhainen, mikä mahdollistaa suuremman tuottavuuden ja käyttökustannusten hallinnan. Volvo Group on yksi maailman johtavista kuorma-autojen, linja-autojen, rakennuskoneiden sekä teollisuus- ja merimoottoreiden valmistajista. ​

Avainlukuja

 • 9 450 työntekijää maailmanlaajuisesti  
 • 4 tuotantolaitosta Ranskassa 
 • 1 400 myynti- ja huoltopistettä eri puolilla maailmaa 
 • 59 000 myytyä ajoneuvoa vuonna 2022 

Seuraa Renault Trucks Suomea Facebookissa, Instagramissa ja Youtubessa #RenaultTrucksSuomi #JoinTheGoodMove  

Kysy lisää, jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

Set canonical URL
Off