Uutiset

Timecap Oy kuljettaa Renault Trucks D Wide CNG kaasukuorma-autolla

Timecap

Vastuullisesti kaasulla

Vähäpäästöinen kuorma-auto on paitsi ekoteko, myös vastuullista liiketoimintaa. Onninen Oy:n rakennustarvikkeet kulkevat ympäristöystävällisesti tukusta työmaille Timecap Oy:n uudella Renault Trucks D Wide CNG -biokaasuautolla.

Reilun viidenkymmenen auton voimin Uudellamaalla ja pääkaupunkiseudulla palveleva Timecap Oy keventää kuljetuspalveluiden ympäristökuormitusta uusien vähäpäästöisten kuorma-autojen avuin. Elokuun lopulla 2021 Timecap Oy otti käyttöön täysin uuden paineistetun biokaasun voimin kulkevan Renault Trucks D Wide CNG kuorma-auton. Kappaletavaranosturilla ja rahtilavalla varustettu biokaasuauto palvelee Onninen Oy:n asiakkaita pääkaupunkiseudulla LVI- ja sähkötarvikekuljetuksissa. Lähdimme kuljettaja Aleksi Pöllän matkaan Hyvinkään Sahanmäkeen Onnisen jakelukeskukseen, mistä nostettiin täysi kuorma kuusi metrisiä kaapelinsuojaputkia asiakkaan työmaalle.

”Meillä on varsin positiiviset kokemukset kaasukäyttöisestä pakettiautosta. Nyt kun kaasun jakeluverkosto on saatu kasvatettua riittävän laajaksi, koimme kaasukuorma-auton hankinnan ajankohtaiseksi. Renault Trucks on meille entuudestaan tuttu merkki ja luotettava kuorma-autovalmistaja. Renault Trucks D Wide CNG -kuorma-auton hankintapäätöksessä vaakakupissa painoi luotettavuuden ohella huoltopalveluiden saatavuus, sekä tietenkin myös hinnoitteluun liittyvät seikat”, sanoo Timecap Oy:n kalustopäällikkö Timo Manninen.

Timecapin uusi Renault Trucks D Wide 320 CNG on varustettu Palfinger kappaletavaranosturilla ja Piakon alumiinilaitaisella rahtilavalla, mikä on räätälöity Onninen Oy:n sopimuskuljetuksia silmällä pitäen. Timecap Oy:n kuljetuskaluston ylläpidosta ja hankinnoista vastaava Manninen seuraa kuljetusalaa ja käynnissä olevaa murrosvaihetta eturivin paikalta.

”Timecap Oy tekee yhdessä asiakkaiden kanssa parhaansa yhteisten ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi. Seuraamme mielenkiinnolla sekä täysin uusien että vaihtoehtoisilla käyttövoimilla toimivien tekniikoiden kehittymistä, ja otamme niitä käyttöön asiakaslähtöisesti. Iloksemme saamme palvella Onninen Oy:n kaltaista eteen päin katsovaa ja vastuullisesti toimivaa yhtiötä, jolla on näkemystä ja resursseja kestävien ratkaisujen toteuttamiseksi”.

Uunituoreen Renault Trucks Wide CNG kaasuautoa ja Aleksi Pöllän sujuvaa kappaletavaranosturin käsittelyä on paikalle saapunut katsomaan myös Onninen Oy:n kuljetuspäällikkö Samuli Pohjonen, joka on varsin vakuuttunut näkemästään.

”Hiilijalanjäljen pienentäminen on meillä keskeisenä toimena konsernitasolla ja kuljetuksiin liittyvien haasteiden selättäminen on yksi merkittävimmistä toimista, jota pilotoidaan erilaisten hankkeiden kautta. Jakeluverkoston laajentumisen myötä kaasu on noussut kiinnostavaksi vaihtoehdoksi meidän toimialalla myös lähikuljetuksissa.

Onninen Oy:n Hyvinkään Sahanmäen jakelukeskuksesta lähtee päivittäin 35-40 yhdistelmäkuormaa eri puolille maata, niin suoraan asiakkaille kuin yhtiön kaikkiaan 57 toimipisteeseen”.

”Päivittäin meiltä lähtee asiakkaille sellaiset 2000 - 2500 tilausta, joko noutona tai perille toimitettuna. Kuljetusten tarjouskilpailuissa ympäristöystävällisyys on keskeisenä tekijänä. Ja tässä kuormaava kaasuauto täyttää hyvin nämä ehdot. Tutkimme toki myös muiden käyttövoimavaihtoehtojen soveltuvuutta kuljetuksiimme, Pohjonen paljastaa.

Hiilijalanjälkeä pienentämässä

Renault Trucks D Wide CNG on tarkoitettu erityisesti kaupunkien ja taajama-alueiden jakelu- ja jätekuljetuksiin, tai kuten nyt kappaletavaranosturilla ja rahtilavalla varustettuna erilaisten rakennustarvikkeiden kuljetuksiin.

Renault Trucks D Wide CNG mallissa on voimanlähteenä kuusisylinterinen ja iskutilavuudeltaan yhdeksänlitrainen CNG-moottori. Kipinäsytytteinen moottori tuottaa jopa 320 hv huipputehon ja peräti 1356 Nm vääntömomentin. Vaihteistona on kuusivaihteinen Allison automaattivaihteisto, mikä yhdessä biokaasumoottorin kanssa muodostaa optimaalisen parivaljakon jakelukuljetusten muuttuviin haasteisiin.

D Wide CNG:n biokaasusäiliöjärjestelmän vetoisuus on jopa 160 kuutiometriä. Kaasumäärällä ylletään parhaimmillaan jopa 800km toimintamatkaan. Kustannustehokas ja hyvin saatavilla oleva CNG-maakaasu säästää ympäristöä ja pienentää lähipäästökuormaa. Maakaasulla ylletään jopa -20% ja biokaasulla jopa -70% vastaavaa dieselmoottoria pienempään CO2 kuormitukseen. Lisäksi kaasumoottorissa ei ole tarvetta AdBlue lisäaineen käytölle, DPF-suodattimelle tai regeneroinnille.

”Renault Trucks Wide CNG on ollut jo hyvän tovin tarjolla mallistossamme ja sen voimalinjan kestävyys ja taloudellisuus on jo valmiiksi koeteltua. Sen elinkaarikustannukset ovat mataluudessaan luokkansa kärkeä. Siksi Renault Trucks D Wide CNG onkin yksi kokoluokkansa suosituimmista CNG-kaasukuorma-autoista Euroopassa, toteaa Volvo Truck Center Vantaan Renault Trucks hyötyautomyyjä Mika Saari lopuksi.

Pyydä lisätietoja Renault Trucks kuorma- tai pakettiautosta

Hyväksyn, että minun tietojani säilytetään, jotta minuun voi olla yhteydessä kyselyyni liittyen.
Hyväksyn, että minulle voi lähettää Renault Trucks uutisia sähköpostilla.
Set canonical URL
Off