Uutiset


25.09.2020

Kymen Granite Oy vakuuttui Renault Trucks C-sarjasta

”Uuden auton hankinnassa Renault Trucks on ykkösvaihtoehto”

Kymen Graniten ajossa on yhteensä neljä raskasta autoa, yksi koukkuautoyhdistelmä, yksi nosturiauto ja kaksi kasettiautoa. Renault C520 8x4 kokonaismassaltaan 76t sorakasettiyhdistelmä hankittiin Raskaspari Kouvolan toimipisteestä helmi-maaliskuun taitteessa 2020.

Uuden auton hankintaa avitti Raskasparin Kouvolan toimipisteessä päämajaansa pitävä Renault Trucks myyjä Kimmo Hovilainen.

”Kimmon aktiivisuus oli hyvää luokkaa - siitä se ajatus sitten lähti. Kimmo järjesti meille auton koeajoon. C-sarja tuntui heti hyvältä ja järkevältä ratkaisulta. Eurot osuivat kohdalleen, joten sittenhän me tämä C tilattiin”, Kymen Graniten yrittäjä Mika Rahkonen kertoo.

Mikan isä Kari perusti Kymen Graniten 1993 ja Mika tuli toimintaan mukaan 11-vuotta sitten. Ennakkoluuloja Renaultiin ei ennestään ollut sillä Mika on aiemmin työskennellyt Renault – organisaatiossa Autosalvassa ja Auto-Killassa henkilöauto puolella; sieltä kokemukset Renault henkilöautoista olivat hyviä ja näin ollen raskaaseen Renaultiin oli helppo tutustua ilman ennakkoluuloja.


”Renault Trucksin huolto-organisaatio on kattava ja luotettavassa maineessa alalla. Joten senkään suhteen ei ollut ongelmia hankkia C-sarjalaista”, Mika kertoo.

Uudella C-sarjalaisella on nyt mittarissa 30 000km. Ensihuolto on tehty, mutta yhtään korjaamokäyntiä huollon ulkopuolella ei ole ollut tarpeen.

”C-sarja on ollut erittäin luotettava ja toimiva paketti. Erityisen silmiin pistävää on se, että C-sarja on todella taloudellinen polttoaineenkulutuksen suhteen.”

Kymen Graniten kuljettajat seuraavat keskikulutusta. 76t kokonaispainoisen C:n keskikulutus on tähän asti ollut 50 litraa satasella. Luku päihittää muut talossa aikaisemmin olleet autot selkeällä 10 litran erolla.

”Kuljettajat on C-sarjalaisesta tykänneet. Pelkkää kehua tulee ja ovat olleet autoon tyytyväisiä - toimiva paketti”, Mika sanoo.

”Epätietoisuutta on kokemusteni mukaan alalla paljon. Renaultiin ei ehkä uskalleta, eikä ymmärretä tutustua. Mutta omat kokemukseni C-sarjasta ovat hyvät. Kun seuraavaksi tarvitsemme taloon uutta kiviautoa, ykkösvaihtoehto tulee olemaan Renault”, yrittäjä Mika Rahkonen sanoo.

Renault C520 8x4 Tridem sorakasettiyhdistelmä:

  • Jyki/ELG 5-akselinen perävaunu
  • Optiroll rullaustoiminto
  • Vaihteistona on 13-vaihteinen Optidriver ryömintävaihteilla
  • Hyötykuormaa menee vetoautossa 19610 kg ja perävaunussa 30300 kg
  • Auton päällisrakenteet ovat HF Autohuollon käsialaa

Kymen Granite Oy

Kymen Granite Oy on suomalaisen laadukkaan graniitin louhintaan ja jalostukseen erikoistunut vuonna 1993 perustettu perheyritys. Palveluihin kuuluu kivituotteiden asennus ja tarvittavat lisätyöt Etelä-Suomen alueella. Yrityksellä on kaksi louhimoa Kouvolassa: Anjalankosken Haapalassa ja Myllykoskella. Haapalan pihakivitehtaalla valmistuu ympäristökivet pihakäyttöön. Kymen Granite toimittaa lähiseudulle mursketta ja hoitaa myös maanrakennustyöt -kaikkeen toimintaan liittyy graniitti. Kesäsesongin aikaan Kymen Granite työllistää 25 henkeä, ympäri vuoden reilut 10 henkilöä.

Kysy lisää: info.fi@renault-trucks.com

 


Pyydä tarjous