Uutiset


22.09.2020

Master Z.E. pakettiauto kiinnostaa - myös raskaimmista sähköisistä Renault Trucks kuorma-autoista tehdään jo tarjouksia Suomeen

Renault Trucks on sähköisten kuljetusratkaisujen edelläkävijä. Tarjolla on markkinoiden laajin 100% sähköllä toimiva kuljetuskaluston mallisto, aina 3,1 tonnista 26 tonniin asti. Uusi Renault Trucks Z.E. -sarja kattaa sekä täyssähköiset Master pakettiautot, että D Z.E. sähkökuorma-autot. Z.E. Master pakettiautojen toimitukset Suomeen alkavat vuoden 2020 loppuun mennessä.

”Koko myynnissä olevaa mallistoa voi tilata myös Suomeen ja kiinnostusta on riittänyt. Varsinkin nyt kesälomien jälkeen tarjouksia on tehty aiempaa enemmän. Täyssähköiset kuljetusratkaisut kiinnostavat nyt selkeästi varsinkin isompia kuljetusliikkeitä ja tietenkin kaupunkijakelu- sekä jätepuolen asiakkaita”, maahantuontiyhtiö Volvo Finland Ab:n Renault Trucks myyntijohtaja Pasi Gerpe kertoo.

Sähkökäyttöinen kuljetuskalusto vähentää meluhaittoja ja parantaa ilmanlaatua kaupungeissa.  Renault Trucks sähkökäyttöisten ajoneuvojen Z.E.-malliston pienintä päätä edustaa Master Z.E. pakettiautot. Uudet D- ja D Wide Z.E. - kuorma-autot ovat saatavilla 16-26 tonnin kokonaispainoilla. Z.E. malliston latausajat ovat lyhyet: parhaimmillaan täyteen lataus kestää 1-2 tuntia.

Vuodesta 2008 tähän päivään, katso video Renault Trucksin sähköisen kuljettamisen taustoista: https://www.youtube.com/watch?v=rKd3L8J7d1g

Ensimmäinen 100% sähköllä kulkeva sarjatuotettu Renault Trucks D Wide Z.E. jätteenkuljetusauto toimitettiin Urbaserille

Uusi täyssähköinen D-sarjalainen  tulee hoitamaan jätehuoltoa päästöttömästi ja hiljaisesti Barcelonan kaupungin alueella. Auto luovutettiin Urbaserille hiljattain Madridissa.

Urbaserin kalustojohtaja Rubén Torrado:

"Tämäntyyppisten kuorma-autojen lisääminen kalustoomme kuvastaa sitoutumistamme kestävään kuljettamiseen. Urbaser on sitoutunut olemaan ympäristöystävällisen teknologian eturintamassa.”

Renault Trucksin Espanjan toimitusjohtaja François Bottinelli korosti Renault Trucksin omistautumista ympäristöympäristöystävällisten kuljetusratkaisujen kehitystyössä:

"Täyssähköisten kuorma-autojen sarjatuotannon alku ja erityisesti ensimmäisen sataprosenttisen sähköauton toimitus Espanjassa on iso virstanpylväs kaupunkiliikenteen muutoksessa."

Täysin sähköllä toimivan D Wide Z.E. kuorma-auton valmistus sarjatuotantona alkoi vuoden 2020 alussa Ranskan Blainville-sur-Ornen tehtaalla.

Renault Trucks ja vaihtoehtoiset polttoaineet, lue lisää:

www.renault-trucks.fi/vaihtoehtoisetpolttoaineet

www.renault-trucks.fi

Urbaser: Renault Trucks D Wide Z.E.

  • Kuorma-auton kokonaispaino on 26 tonnia ja akseliväli 3 900 mm
  • Kaksi sähkömoottoria, joiden kokonaisteho on 370 kW (jatkuva teho 260 kW).
  • Auton litiumioniakkujen kapasiteetti on 200 kWh: mahdollistaa sen, että D Wide Z.E. suorittaa vaativia, jo asiakkaan testaamia töitä, kuten jätteiden keräystä kaupunkialueilla.

 

Lisätietoja: info.fi@renault-trucks.com