Uutiset


09.10.2018

Renault Trucks myynti kasvoi Suomessa +28%

Kuorma-autojen ensirekisteröinnit 1-9 2018: Renault Trucks myynti kasvoi tuotemerkkivertailussa eniten

Renault Trucks myynti on nousussa Suomessa. Ensirekisteröinnit ovat kasvaneet 1-9 2018 ajanjaksolla +28% kun vertaa vastaavaan ajanjaksoon viime vuonna. Tuotemerkkivertailussa Renault Trucksin myynti on kasvanut prosentuaalisesti ylivoimaisesti eniten.

Kuluvan vuoden ensimmäisten yhdeksän kuukauden aikana Renault Trucks hyötyautojen ensirekisteröintien määrä kasvoi Suomessa lähes 28 prosentilla, mikä on enemmän kuin millään toisella, kaikkiin kuorma-autojen kokonaispainoluokkiin mallejaan tarjoavalla, hyötyautovalmistajalla.

Autoalan Tiedotuskeskuksen kuukausittain julkaisema Suomen ajoneuvokannan ensirekisteröintejä tarkastelevan tilaston mukaan tänä vuonna syyskuun loppuun mennessä vahvimpaan kasvuun (+ 27,8%) ensirekisteröintien määrissä on yltänyt Renault Trucks. Kaikkia autoluokkia tarkasteleva ensirekisteröintitilasto ennakoi autokaupan kasvun jatkuvan positiivisena koko loppuvuoden.

- Lähes 28 prosentin kasvua ensirekisteröintien määrässä voidaan pitää erittäin positiivisena tuloksena Suomen haastavilla hyötyautomarkkinoilla, maahantuontiyhtiö Volvo Finland Ab:n Renault Trucks myyntijohtaja Pasi Gerpe sanoo.

Kuorma-autojen ensirekisteröinnit kasvoivat

Kuorma-autojen ensirekisteröintien määrät nousivat syyskuussa kaikkiaan 312 kuorma-autoon, mikä on jopa 20,9 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Kokonaismarkkinoiden tarkastelu paljastaa, että tänä vuonna syyskuun loppuun mennessä kuorma-autoja on ensirekisteröity peräti 10,0 prosenttia viime vuotta enemmän. Vahvinta kasvu on ollut kokonaispainoltaan alle 6 tonnin kuorma-autoissa, missä erityisesti ns. kevytkuorma-autojen osuus on lisääntynyt merkittävästi viime vuodesta.

- Tietyillä suoritealoilla ollaan tällä haavaa varovaisen odottavalla kannalla kalustohankintojen suhteen. Raskaiden autojen markkinoiden odotetaan kuitenkin palautuvan takaisin positiivisen kasvun uralle, kun kaavaillut mittasäädökset saatetaan lainvoimaisiksi, Gerpe taustoittaa.

Lisätietoja: Pasi Gerpe, myyntijohtaja, Renault Trucks, Volvo Finland Ab, pasi.gerpe@renault-trucks.com, puh. 050 505 8755.

Renault Trucks – Member of the Volvo Group

Renault Trucks on Volvo Group -konserniin kuuluva tuotemerkki. Renault Trucks kuorma- ja pakettiautojen myynti ja huolto Suomessa: Volvo Truck Center -toimipisteet, Wetteri Power, Käyttöauto Trucks, Auto-kilta Trucks, Raskaspari, HF-Autohuolto. Maahantuonti: Volvo Finland Ab. Renault Trucks toimittaa kuljetusalan ammattilaisille lukuisia erilaisia palveluita ja ajoneuvoja (2,8–120 t), jotka räätälöidään paikallis- ja aluejakelun, maansiirron ja kaukokuljetusten tarpeisiin. Kestävien, luotettavien ja taloudellisten Renault Trucks -ajoneuvojen avulla asiakkaat voivat parantaa tuottavuuttaan ja pitää liiketoimintakustannukset hallinnassa. Volvo Group on maailman johtavia kuorma-autojen, linja-autojen, maansiirtokoneiden sekä meri- ja teollisuusmoottoreiden valmistajia. Volvo Groupin palveluksessa on noin 95 000 työntekijää.

Seuraa Facebookissa: www.facebook.com/renaulttruckssuomi
Seuraa Instagramissa: www.instagram.com/renaulttruckssuomi