Uutiset


05.02.2020

Renault Trucks toimittaa 20 sähkökuorma-autoa Carlsberg -konsernille

Renault Trucks on ottanut uuden historiallisen askeleen kaupunkikuljetuksissa ja toimittaa 20 uutta D Wide ZE kuorma-autoa Carlsberg-konsernille. Täysin sähköllä kulkevat 26 tonnin kuorma-autot menevät Carlsbergin sveitsiläisen tytäryhtiön Feldschlösschen-panimon ajoon kuluvan vuoden aikana.

Kaupunkiajossa sähkökäyttöisillä kuorma-autoilla CO2-päästöjä voidaan vähentää merkittävästi ja samalla minimoida kuljetuksista aiheutuvat meluhaitat.

Renault Trucksin pääjohtaja Bruno Blin:

”Kyse on tämän kokoluokan ensimmäisestä tilauksesta Euroopassa. Kuljetussektori on muuttumassa merkittävästi, mikä heijastelee teollisuudessa ja kaupan alalla tapahtuvia muutoksia. Uuden Carlsberg tilauksen ensimmäiset Renault Trucks sähkökuorma-autot toimitetaan ajoon muutaman viikon kuluttua, ja loput vuoden 2020 aikana.”

Uusien Renault Trucks D Wide ZE -kuorma-autojen päivittäinen kuljetusmatka on 100-200 kilometriä. Autoilla toimitetaan Feldschlösschenin sveitsiläisille asiakkaille panimon tuotteita 15 logistiikkakeskuksesta Sveitsissä. Feldschlösschen on sitoutunut päästöttömään logistiikkaan, mikä on mahdollista osittain siksi, että tuotantolaitokset hyödyntävät rautatiekuljetuksia.

Renault Trucksin kattava 3,1–26 tonnisten sähkökuorma-autojen mallisto vastaa kaupunkiympäristöissä toimivien ammattiautoilijoiden nykyisiin ja tuleviin tarpeisiin. Renaultin sähköllä kulkevat kuorma-autot soveltuvat erinomaisesti jätehuolto- ja jakelukäyttöön ja äänettöminä niillä voi kuljettaa ympäri vuorokauden.

D- ja D Wide Z.E. -kuorma-autot valmistetaan Blainville-sur-Ornen tehtaalla Ranskan Calvadosissa.

Renault Trucks D Wide ZE

  • Kokonaispaino: 26 tonnia
  • Akseliväli: 3 900 mm
  • Kaksi sähkömoottoria, joiden nimellisteho on 370 kW (jatkuva nimellisteho 260 kW)
  • Sähkömoottorien enimmäisvääntö: 850 Nm
  • 2-vaihteinen vaihteisto
  • Akkujen kapasiteetti 200 kWh
  • Todellinen toimintamatka: 200 km


Lataa korkearesoluutioinen kuva tästä: https://corporate.renault-trucks.com/media/image/CP-jpg/carlsberg-d-wide-ze-electric-truck-renault-trucks.jpg

Lisätietoja:

Pasi Gerpe, Myyntijohtaja, Renault Trucks, Volvo Finland Ab
Puh. 050 505 8755, pasi.gerpe@renault-trucks.com

Web             www.renault-trucks.fi
FB                www.facebook.com/renaulttruckssuomi
Instagram    www.instagram.com/renaulttruckssuomi

 

Renault Trucks

Renault Trucks toimittaa monipuolisia palveluita ja ajoneuvoja painoluokissa 2,8-120 t jakelu-, maansiirto- ja kaukokuljetuksiin. Renault Trucks kuorma-autot tunnetaan kestävyydestään ja järeydestään sekä pienestä polttoaineenkulutuksesta, minkä vuoksi kuljetusasiakkaiden tuottavuus ja käyttökustannusten hallinta paranee.

Renault Trucks hyötyajoneuvojen sekä kuorma-autojen huoltoja hoitaa yli 1 500 toimipisteestä koostuva maailmanlaajuinen huoltoverkosto. Renault Trucks kuuluu Volvo Group -konserniin, joka on maailman suurimpia kuorma-, linja- ja maansiirtoautojen sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Groupissa työskentelee 105 000 ihmistä, tuotantolaitoksia on 18 maassa ja tuotemyyntiä yli 190 markkina-alueella.