Uutiset


11.04.2018

T-SARJA: OPTIFUEL VERSIONA ENTISTÄKIN POLTTOAINETALOUDELLISEMPI

Kokonaisratkaisu polttoaineenkulutuksen pienentämiseen

Renault Trucks T-sarjan vetoautot ovat saatavilla Optifuel-versioina. Optifuel on kokonaisvaltainen ratkaisu, joka on suunniteltu pienentämään polttoaineenkulutusta ensimmäisestä ajokilometristä alkaen. Siinä yhdistyvät Renault Trucks T-sarjan älykäs teknologia, aerodynamiikkaa parantavat varusteet, Optifleet kuljetusten tietojärjestelmä sekä räätälöity kuljettajakoulutus.

Renault Trucks on edelläkävijä polttoainesäästöjen alueella. Dieselpolttoaine on kuljetusyhtiöiden toiseksi suurin kustannuserä. Polttoaineen kulutuksen optimointi on huomioitu T-sarjan ohjaamon aerodynaamisessa suunnittelussa. Voimansiirtolinjan jokainen osa on suunniteltu edistämään polttoaineen säästämistä ja ajoneuvon kehittämistä aidosti tuottavaksi tulosyksiköksi. Optifuel-ratkaisussa yhdistyvät tämän päivän parhailla teknologioilla varustettu ajoneuvo sekä palvelutuotteet. Renault Trucks T Optifuelin ansiosta kuljetusyhtiöt hyötyvät polttoainesäästöistä ajoneuvon koko elinkaaren ajan, heti ensikilometristä alkaen.

Renault Trucks T Optifuel on saatavana sekä 11- että 13-litraisten moottorien kanssa. Kaikki ilmanvastusta optimoivat aerodynaamiset osat ovat vakiona: katto- ja sivuilmanohjaimet, ajovalojen ilmanohjaimet, ovien ilmanohjaimet ja sivukatteet. Vakiovarusteisiin kuuluu myös Fuel Eco -paketti, joka on yhdistelmä älykkäitä teknologioita: ajoneuvon vaihteiston kick-down toiminto estetty, Eco-cruise control vakionopeudensäädin ja Optiroll-rullaustoiminto, irtikytkettävä kompressori, ohjaustehostimen säätötilavuuspumppu  ja automaattinen moottorin sammutus. Jotta huippuluokan polttoainetehokkuus varmistuisi, T Optifuel:issa nopeus on vakiona rajoitettu 85 km/h.

Polttoaineen säästäminen ja taloudellisuus edellyttävät, että ajoneuvon asiakaskohtainen erittely on oikea. Jotta ajoneuvon paino on saatu mahdollisimman pieneksi, Renault Trucks T Optifuelissa on useita alumiinisia osia (paineilma- ja polttoainesäiliöt, vanteet sekä kattokaari). Myös ajoneuvon renkaat ovat vierintävastukseltaan vähäiset.

Kuorma-auton optimointi tavalla, joka pienentää polttoaineenkulutusta, ei kuitenkaan sellaisenaan riitä pitkällä aikavälillä. Siksi Renault Trucks T Optifuel- mallin hankkiva asiakas saa myös hänelle räätälöidyn taloudellisen ajon koulutuksen, sekä ohjelmiston kuljettajan eri ajotilojen valvontaan ja analysointiin. Tämä koulutusohjelma, jonka Renault Trucksin asiantuntijat toteuttavat asiakkaan omissa ajoneuvoissa ja käyttöolosuhteissa, on ensiarvoisen tärkeä, jotta säästöt polttoaineenkulutuksessa toteutuvat myös pitkällä aikavälillä.

Optifuel-ohjelma osallistaa kuljettajia yrityksen toimintaan, ja kannustaa heitä aidosti tavoittelemaan pienempää polttoaineenkulutusta. Koulutettu kuljettaja ja optimoitu ajoneuvo ovat yhdistelmä, jonka ansiosta kuljetusyritysten kaluston ajoneuvoista saadaan aitoja tulosyksiköitä ja liikekustannuksia voidaan pienentää nopeasti ja kestävästi.

Optifleet kuljetusten tietojärjestelmä: hallittu kokonaisnäkemys ajoneuvon käytöstä ja kuljettajien tehokkuudesta

Jotta ajoneuvojen polttoaineenkulutusta voidaan edelleen pienentää ja kustannustehokkuutta edelleen parantaa, kuljetusyritykset voivat halutessaan aktivoida Optifleetin, Renault Trucks kuljetusten tietojärjestelmän. Tällä ohjelmistolla, joka on saatavana neljänä eri palveluna, kuljetusyritykset voivat paikantaa ajoneuvonsa reaaliajassa (Map), seurata ajoneuvojen ajotapatietoja etänä (Check) sekä kerätä tietoja ajo/lepoajoista ja tallentaa digipiirturin tiedot etänä (Drive). Optifleetin avulla kuljettajat voivat myös pitää yhteyttä toimistoon viestintä moduulin avulla (Link). Optifleet palvelun avulla asiakas saa parhaan mahdollisen kokonaisnäkemyksen ajoneuvojensa käytöstä ja kuljettajien tehokkuudesta.

Suomessa Renault Trucks kuorma- ja pakettiautoja myy ja huoltaa:
Volvo Truck Center-toimipisteet, Wetteri Power Oy, Käyttöauto Trucks Oy, Autokilta Trucks Oy, Raskaspari Oy sekä HF-Autohuolto.

Ota yhteyttä lähimpään jälleenmyyjääsi lisätietoja varten, ks.
www.renault-trucks.fi/toimipisteiden-yhteystiedot

Renault Trucks Suomi Facebookissa ja Instagramissa:
www.facebook.com/renaulttruckssuomi
www.instagram.com/renaulttruckssuomi