Uutiset


 

13.12.2013

UUSI KEVYT JAKELUAUTO: RENAULT TRUCKS D 2 M OHJAAMOLLA

Renault Trucks laajentaa kaupunkimaiseen taajama-ajoon suunniteltujen autojen mallistoaan

Renault Trucks laajentaa kaupunkimaiseen taajama-ajoon suunniteltujen autojen mallistoaan: uusi Renault Trucks D 2 m ohjaamolla on kehitetty yhteistyössä Nissan Dieselin kanssa. Auto sijoittuu 3,5 - 7,5 tonnin kokonaispainoluokkaan ja on ihanteellinen kaupunkien nopearytmiseen jakeluliikenteeseen.

Uuden auton esittely täydentää mallistovalikoimaa niin, että Renault Trucks pystyy nyt tarjoamaan asiakkaidensa kaikki käyttötehtävät kattavan malliston 2,8 tonnin kevyistä pakettiautoista aina järeisiin 120 tonnin kokonaispainoluokan kuorma-autoihin.
Uuden D malliston 2 metriä leveällä ohjaamolla varustettu auto on ihanteellinen keskikokoluokan taajamajakeluun. Auto on ulkomitoiltaan kompakti, tarjoaa useita tehovaihtoehtoja ja on helppo käsitellä ahtaassa kaupunkiympäristössä. Ajomukavuutta täydentää mahdollisuus varustaa 7,5 tonnin auto automaattivaihteistolla.

Ohjaamon sisätilojen suunnittelun lähtökohtana on ollut kuljettajan viihtyvyys. Kojetaulun kaikki toiminnot ovat helposti käden ulottuvilla ja tilavan ohjaamo runsaat säilytystilat tarjoavat kuljettajalle parhaan mahdollisen käyttö- ja ajomukavuuden.
Renault Trucks D 2 m malliston viimeistelty muotoilu viestittää ammattimaisella liikenteessä olevalta ajoneuvolta vaadittavaa luotettavuutta, tehokkuutta ja vankkaa rakennetta. Auto on kaikilta osin suunniteltu tukemaan asiakkaan liiketoimintaa ja antamaan kuljettajille tunne siitä, että voivat olla autostaan ylpeitä.

Auto on yrittäjälle tulosyksikkö


Renault Trucks haluaa varmistaa, että uuden malliston auto on asiakkaalleen tulosyksikkö, joka auttaa kuljetusyritystä optimoimaan käyttökustannuksiaan. Parhaaseen lopputulokseen päästäkseen Renault Trucks antaa asiakkaidensa käyttöön koko maailmanlaajuisen osaamisensa kuljetusalan sovellutusten kehittäjänä. Renault Trucks haluaa olla asiakkaidensa tukena auton koko elinkaaren ajan ja tarjota parhaat työkalut rahoituksen ja vakuutusten hallintaan sekä omat sovellukset polttoaineen kulutuksen analysointiin, taloudellisen ajon koulutuksen tehostamiseen sekä huoltokustannusten alentamiseen. 


Renault Trucks on asettanut yhdeksi päätehtäväkseen auttaa asiakkaitaan alentamaan kalustonsa polttoainekustannuksia. Tästä syystä Renault D mallisto on varustettu polttoainetaloudellisella voimalinjalla. Polttoaineenkulutuksen edelleen vähentämiseksi 7,5 tonnin malliin saa automaattisen Optitronic vaihtamisjärjestelmän. Lisäksi autojen välityssuhteet voidaan valita tarkasti ajotehtävän mukaan polttoaineen kulutuksen optimoimiseksi.
Malliston Euro 6 DTI 3 moottorien tehovaihtoehdot ovat 150 ja 180 hv ja suurin vääntö sijoittuu alhaiselle 1200 rpm kierroslukualueelle. Tämä tekee moottoreista ihanteellisia urbaaniin jakeluliikenteeseen.  

Kuorma-auton tulee olla aina luotettava


Renault Trucks D 2 m -malliston suunnittelun lähtökohta on ollut toiminta taajamaliikenteessä. Tehokkaat moottorit, kompaktit ulkomitat ja pieni kääntösäde tekevät autoista helposti käsiteltäviä kaupunkien ahtailla kaduilla.
D 2 m mallisto on varustettu kuorma-auton rungolla, joka varmistaa auton soveltuvuuden kaikkiin ajotehtäviin. Suurin sallittu yhdistelmäpaino on 11 tonnia ja alustan pituus voi olla 2,9 metristä 6,4 metriin.
Renault Trucks D 2 m malliston autoihin voidaan valita käyttötehtävän mukaan useita eri akselivälejä, päällirakenteen asennusvaihtoehtoja ja voimanulosottoja. Ohjaamon kippauskulma on 45°, joka varmistaa helpon pääsyn moottoritilaan ja hyvän huollettavuuden.


Auton mahdolliset viat ilmenevät yleensä pahimpaan mahdolliseen aikaan ja voivat haitata kuljetusyrittäjän liiketoimintoja. Siksi Renault Trucks on panostavat vahvasti 24/7 huoltopalvelun toimintaan. Verkostossa on 1600 huoltopistettä yli 100 maassa ja yli 1000 huoltoautoa. Yli 90 prosentissa tapauksista auto voidaan korjata paikan päällä. Jos korjauksessa tarvitaan varaosia, joita ei ole huoltoautossa, toimittaa 24h päivystävä ActivParts palvelu tarvittavat osat nopeasti paikalle.


Kuorma-auto, josta kuljettajat voiva olla ylpeitä


Renault Trucks muotoilustudion toteuttama D 2 m mallin muotokieli seuraa uuden Renault Trucks malliston ulkoista ilmettä ja viestittää siitä, että kuljettajat voivat olla syystä ylpeitä autostaan. Kuljettajat voivat olla ylpeitä myös auton ajomukavuudesta. Ohjaamo on varustettu jousitetulla, lämmitettävällä ja säädettävällä kuljettajan istuimella. Turvavyöt ovat väriltään punaiset kuten kaikissa uuden Renault Trucks malliston autoissa. Kolmelle rekisteröidyssä ohjaamossa keskimmäinen istuin on käännettävissä alas, jolloin siitä avautuu kuljettajalle erilaisia toimintoja tarjoava pöytälevy. Tässä vaihtoehdossa matkustajalla on oma erillinen istuin. Kolmen istuttavassa vaihtoehdossa myös keskimmäinen istuin tarjoaa reilun jalkatilan, koska autossa on hyvin matala moottoritunneli.

Ergonomisesti suunnitellussa kojelaudassa kaikki toiminnot ovat kuljettajan käden ulottuvilla. Mittariston digitaaliseen näyttöön on koottu auton toiminnoista kertovat viestit ja merkkivalot. Ohjauspyörään sijoitetuilla kytkimillä ohjataan niin vakionopeuden säätimen, puhelimen kuin radion toimintoja .

Kuljettajan viihtyvyyttä lisäävät valinnaisena saatavat automaattinen ilmastointi, navigointijärjestelmä ja 12 V sähköpistoke. Ohjaamossa on runsaasti kojelautaan ja istuimien taakse sijoitettua säilytystilaa esimerkiksi kannettavalle tietokoneelle, puhelimelle ja asiapapereille. Ohjaamossa on myös jäähdytettävät muki- ja pullotelineet.

Kuorma-auto, joka tukee asiakkaan liiketoimintaa


Auton turvallisuus on tärkeää kuljettajalle, kuljetettavalle lastille sekä muille tienkäyttäjille, mutta myös kuljetusyrityksen koko liiketoiminnalle. Renault Trucks D 2 m mallisto tarjoaa kuljettajalle erinomaisen näkyvyyden ja laajan näkökentän korkealle sijoitetun ajoasennon ansiosta. Kuorma-tilasta riippuen autossa voi olla joko lyhyillä tai pitkillä varsilla varustetut taustapeilit, joihin suuntavilkut on integroitu. Näkyvyyden varmistamiseksi kaikissa sääolosuhteissa auto voidaan varustaa lämmitettävillä taustapeileillä.

Aktiivista turvallisuutta lisää elektroninen ESC jarru- ja ajovakauden hallintajärjestelmä. Tarjolla on myös nopeudenrajoitin ja vakionopeuden säädin sekä mäkilähtöavustin. Turvallisuustasoa lisää valinnaisena saatavat Airbag turvatyynyt. 
Kuljettajan jokapäiväistä työtä helpottaa tarkkaan suunniteltu vaivaton käynti ohjaamoon. Jakeluliikenteessä kuljettaja joutuu nousemaan ohjaamoon lukemattomia kertoja päivässä. Etuakselin taakse sijoitettu moottori on tehnyt mahdolliseksi sijoittaa ohjaamoon käynti mahdollisimman alas. Askelman korkeus on mallista riippuen 420 tai 450 mm, mikä helpottaa turvallista kulkua ohjaamoon, samoin 70°:n kulmaan aukeavat ovet.

Puskuriin molemmin puolin sijoitetut askelmat puolestaan helpottavat nousua tuulilasille.


MONIKÄYTTÖISYYTTÄ
Renault Trucks D 2 m mallisto on suunniteltu vastamaan kaikkiin urbaanin kaupunkiliikenteen tarpeisiin. Laaja mallistovalikoima tekee siitä ihanteellisen jakeluliikenteen työvälineen. Auto soveltuu hyvin myös erilaisten urakointi- ja rakennusyritysten kuin myös viherrakentajien kuljetustarpeisiin.

Jakeluliikenteen yrittäjät tulevat varmasti arvostamaan auton helppoa käsiteltävyyttä kaupunkiliikenteessä, ajomukavuutta, suurta hyötykuormaa ja alhaista polttoaineen kulutusta. Takavetoisena ja paripyörillä varustettuna D 2 m soveltuu hyvin myös muutto-, huolto- ja tienhoitoautoksi sekä pelastuslaitosten käyttöön.


Auton moottorivalikoiman laajat teho- ja vääntöalueet, suuri kantavuus ja hyvä vetokyky tekevät siitä myös varteenotettavan vaihtoehdon kevyempien rakennus- ja maansiirtokuljetusten tarpeisiin.


MALLISTO

Lisätietoja:

http://corporate.renault-trucks.com

http://www.renault-trucks.fi

Tuotepääällikö Mikko Aules, Renault Trucks Finland Oy , p. 050 433 7913, mikko.aules@renault-trucks.com
Myyntipäällikkö Erkki Evilä, Renault Trucks Finland Oy, p. 040 543 890, erkki.evila@renault-trucks.com