#DriversAreHeroes: Suomalaisten kuljettajien kokemuksia


17.04.2020

Kuorma-auton kuljettaja Tiia Lähtinen

Pimara Oy: C-SARJA

Pimara Oy: RENAULT TRUCKS C 520

Opiskelin Tredulla yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi. Kesällä 2019 aloitin kuljettajan työt Pimara Oy:ssä. Siitä lähtien olen ajanut Renault Trucks C-sarjalaisella päivittäin ja olen saanut pitää C-sarjalaista kuin omaani.

Tämä Renault Trucks C on ollu ensimmäinen ajokkini sora puolella.

Autossa on selkeät nappulat, ei ole tarvinnut miettiä mistä tapahtuu mitäkin. Mittariston näyttö on iso ja selkeä, siitä iso plussa. Lempiominaisuutena on helposti seurattavat ajo- ja lepoajat, ajotunnit ja kilometrit.

Iso plussan annan myös cruise-toiminnosta. Se toimii täydellisesti. Oli kuormaa päällä tai ei (kyydissä saa olla 18,4T), cruise control toiminnolla nopeus ylittyy max 3km/h, ihan hetkellisesti 4km/h. C-sarjalainen jaksaa kiivetä ylämäkiä jos haluttu nopeus on saavutettu aiemmin. Cruiselle voi tallentaa kaksi nopeutta. Esim. moottoritielle liittyessä, ei muuta kuin cruise päälle ja C-sarjalainen kiihdyttää kivasti tallennettuun nopeuteen.

Vaikka Renault Trucksin etupeili on keskemmällä kuin muilla autonvalmistajilla, se on parempi, koska näet selkeästi myös eteen.

Renault Trucks on myös vakaa kipatessa kiitos rautajousien. Kun akselit on 2+2 jaolla, C-sarja on todella hyvä kipattava vaativissakin paikoissa.

Ohjauspyörä on kevyt kuormankin kanssa, mutta ei myöskään liian kevyt, eli ajotuntuma pysyy aina hyvänä.

Näin uutena alalle tulleena Renault Trucks on antanut positiivisen vaikutelman kokonaisuutena. Suosittelen kokeilemaan, varsinkin mikäli C-sarja ei ole vielä tuttu.

Miksi halusit juuri kuorma-autonkuljettajaksi?

Halusin lähteä kokeilemaan omia siipiäni uudella alalla, koska elämäntilanne sen salli.

Olen viihtynyt raksa puolen ihmisten kanssa edellisen työn merkeissä ja tuolloin olin kiinnostunut muutenkin maarakennus puuhista. Erinmoisilla ja isommilla autoilla meno on kiinnostanut muutenkin.

Miten olet viihtynyt työssäsi kuljettajana Pimaralla?

Olen viihtynyt paremmin kuin hyvin, vastaanotto on ollut hyvä, kolleegat auttaneet ja opettaneet kehittymään tällä alalla.

Mikä on kuljettajan työssä parasta?

Luottamus siihen, että hommat pyörii ja vaikka ala oli minulle täysin uusi ja tuntematon, olen saanut auton vastuulleeni ja  hoidettavaksi. Tämä on itsenäistä työskentelyä, mutta kuitenkin tehdään asiat porukalla.

Kenelle ala mielestäsi sopii?

Huumorintajuiselle ja ei niin heikkohermoisille! :) Tärkeää on tykätä siitä mitä teet - homma ei saa tuntua pakkopullalta. Jatkuva kehittymisen halu ja kyky vastaanottamaan palautetta ja neuvoja muilta, siitä on etua.

Kiitos Tiia Lähtinen - hyviä ajoja!

#DriversAreHeroes

Pimara Oy: Maanrakennustyöt ja maa-aineskuljetukset

Pimara on Tampereen seudulla toimiva maanrakennuksen ja kunnossapidon moniosaaja. C-sarjalaisia ajossa on jo useita, ks. lisää www.pimara.fi ja seuraa Facebookissa:
https://www.facebook.com/PimaraOy/