Tiedote

Ajoneuvon tila ja Turvallisuus -palvelut Optifleet -kalustonhallinta järjestelmään

Jakelu

Maansiirto

SÄHKÖKUORMA- ja PAKETTIAUTOT

Vaihtoehtoiset polttoaineet

Verkosto

Mukavuus

Turvallisuus

Kaukokuljetukset

Optifleet

Optifleet on Renault Trucksin kalustonhallintajärjestelmä, joka auttaa kuljetusyrityksiä parantamaan ajoneuvojen kannattavuutta pienempien käyttökustannusten myötä sekä lisäämään asiakastyytyväisyyttä. Tuottavuuden parantamiseksi entisestään Renault Trucks lisää Optifleetiin kaksi uutta palvelua – Ajoneuvon tila ja Turvallisuus. Nämä uudet palvelut on suunniteltu onnettomuuksien ja kuorma-autojen suunnittelemattomien pysähdysten välttämiseksi.

Kilpailu kuljetusalalla on kovaa, joten reaaliaikainen liiketoiminnan johtaminen ja keskeisten kulujen hallinta tuo selkeää kilpailuetua. Renault Trucks Optifleet -kalustonhallintajärjestelmä yksinkertaistaa kuljetusyritysten päivittäistä toimintaa ja antaa tarvittavat työkalut kuorma-autojen ja kuljettajien suorituskyvyn optimointiin. 

Optifleetissa on nyt viisi palvelua, joista jokainen voidaan aktivoida muista riippumatta, kuljetusyrityksen tarpeiden mukaan.

Check eli polttoainepalvelu, tarkkailee ja optimoi kuorma-autojen polttoaineenkulutusta, mikä vähentää kokonaishiilidioksidipäästöjä. Check -palvelu myös analysoi kuljettajien taloudellista ajamista mahdollisia muutoksia seuraten. Palvelu antaa myös reaaliaikaisen tiedon sähköajoneuvojen akun lataustasosta.

Map eli paikannuspalvelu, voi paikantaa kuorma-autot reaaliajassa. Map antaa kalustopäälliköille tarvittavat tiedot reittien optimointiin ja asiakastyytyväisyyden parantamiseen, sillä palvelun avulla tarkka saapumisaika voidaan ilmoittaa kuljetusasiakkaille.

Drive eli työaikapalvelu valvoo kuljettajien ajoa ja lepoaikoja. Ajopiirturin tiedot voidaan ladata etäyhteydellä hallinnollisten toimintojen helpottamiseksi.

Näiden lisäksi Renault Trucks on lisännyt kaksi uutta palvelua Optifleetiin: Ajoneuvon tila -palvelu ja Turvallisuuspalvelu.

Health - uusi ajoneuvon tila -palvelu lähettää tietoa kunkin ajoneuvon kojelaudan varoitusvaloista, joko reaaliaikaisena ilmoituksena Optifleet-portaalissa tai sähköpostihälytyksenä. Kalustopäällikkö voi sitten suunnitella tarvittavat huoltotoimet ja ennakoida kuorma-auton mahdolliset käyttökatkokset.

Safety - Uusi turvallisuuspalvelu valvoo ajoneuvon turvajärjestelmiin liittyviä tapahtumia. Näitä ovat muun muassa kehittynyt hätäjarrutusjärjestelmä (AEBS), elektroninen ajonvakautusjärjestelmä (ESC) ja kaistalta ajautumisen varoitusjärjestelmä (LDWS). Tämä palvelu havaitsee myös voimakkaat jarrutukset ja kiihdytykset. Se lähettää tiedot joko reaaliajassa Optifleet-järjestelmään, tai sähköpostitse kuljetusyritykselle, joka voi käyttää tietoja ajotapojen objektiiviseen analyysiin. Valituille kuljettajille voidaan antaa kohdennettua koulutusta onnettomuusriskin ja ajoneuvon osien ennenaikaisen kulumisen välttämiseksi.

Optifleetin polttoaine-, paikannus-, työaika-, ajoneuvon tila-, ja turvallisuuspalvelut ovat saatavilla Renault Trucks T-, C- ja K-sarjoihin. 

Polttoaine-, paikannus-, työaikapalvelut ovat saatavilla Renault Trucksin D- ja D Wide -malleihin (sähkö ja diesel). Optifleet on yhteensopiva myös muiden kuorma-automerkkien kanssa.  Kuljetusyritykset, jotka haluavat integroida Optifleetin tiedot omaan kalustonhallintaohjelmistoonsa, voivat käyttää näitä tietoja reaaliajassa Optifleetin API (Integrointi) -rajapintojen kautta.

Katso lisää myös Optifleet -sivuilta: www.renault-trucks.fi/optifleet

Renault Trucks 

Vuonna 1894 perustettu Renault Trucks on osa Volvo Group -konsernia. Suomessa Renault Trucks kuorma- ja pakettiautoja maahantuo Volvo Finland Ab. Suomen Renault Trucks asiakkaita palvelee Volvo Group -verkosto, jossa on Renault Trucks kuorma- ja pakettiautojen ja palvelutuotteiden myynti, sekä auktorisoidut huolto- ja korjaamopalvelut. Renault Trucks -mallisto alkaa aina kokonaispainoltaan 2,8 tonnin pakettiautosta jatkuen 76 tonnin raskaisiin kuorma-autoihin. Renault Trucksin ajoneuvot ovat järeitä ja luotettavia, ja niiden polttoaineenkulutus on alhainen, mikä mahdollistaa suuremman tuottavuuden ja käyttökustannusten hallinnan. Volvo Group on yksi maailman johtavista kuorma-autojen, linja-autojen, rakennuskoneiden sekä teollisuus- ja merimoottoreiden valmistajista. www.renault-trucks.fi 

Avainlukuja

  • 9 450 työntekijää maailmanlaajuisesti
  • Neljä tuotantolaitosta Ranskassa 
  • 1 400 myynti- ja huoltopistettä eri puolilla maailmaa 
  • 54 000 myytyä ajoneuvoa vuonna 2021 
Set canonical URL
Off