Tiedote

XPO investoi 100 sähkökuorma-autoon Ranskassa

xpo

XPO nopeuttaa siirtymistään kestävän kehityksen mukaiseen kalustoon – Ranskan suurin Renault Trucks sähkökuorma-autojen tilaus: XPO on vaihtoehtoisia voimanlähteitä käyttävän rahdinkuljetuksen edelläkävijä Ranskassa ja ilmoittaa uudesta sopimuksesta hankkia kalustoon 100 uutta sähkökuorma-autoa Renault Trucksilta. XPO on johtava kappaletavaran jakelija Ranskassa. XPO:n investointi on seurausta yhtiön kokeilusta, jossa käytettiin 16-tonnista täyssähköistä Renault Trucks E-Tech D -kuorma-autoa Lyonin ja Pariisin alueilla lokakuusta 2021 lähtien. 

Renault Trucks on toimittanut kalustoa XPO:lle jo pitkään. Kaikki 100 kuorma-autoa toimitetaan XPO:lle vuoteen 2024 mennessä. 16-tonniset ja 19-tonniset hyötyajoneuvot sijoitetaan Ranskassa 28 XPO:n toimipaikkaan, joissa käsitellään kappaletavara lähetyksiä, ja niitä käytetään jakeluliikenteessä lähialueilla. Yhtiön tavoitteena on hoitaa noin 25 % kuljetuksistaan sähköisillä ajoneuvoilla vuoteen 2030 mennessä, mikä vähentää CO2-päästöjä yli 26 000 tonnia. Renault Trucksin kanssa tehdyn sopimuksen myötä XPO järjestelee kalustoaan ennakoiden tulevia säädöksiä, joilla määrätään kuljetuksista kaupunkialueilla, ja auttaen samalla asiakkaitaan hiilidioksidipäästöjen vähentämistavoitteiden saavuttamisessa. XPO on ilmoittanut, että sen tavoitteena on vähentää kasvihuonekaasupäästöjä Ranskassa vähintään 25 % vuoteen 2030 mennessä vuoden 2019 lähtötasosta.  Kustannustehokkaiden Renault Trucks E-Tech -kuorma-autojen lavakapasiteetti on 18–21 kuormalavaa, ja ne on varustettu 185 kW:n moottoreilla. Kun toimintamatka yhdellä latauksella on jopa 250 km, jokainen kuorma-auto vähentää CO2-päästöjä arviolta 45,7 tonnia vuodessa, verrattuna dieselpolttoaineella käyviin kuorma-autoihin. Ajoneuvot toimivat ilman pakoputkesta tulevia suoria CO2-päästöjä ja vähentävät merkittävästi melu- ja hajuhaittoja. Renault Trucks E-Tech sähkökuorma-autot soveltuvat siksi erityisen hyvin kuljetustehtäviin ruuhkaisilla kaupunkialueilla. Sähkökuorma-autot myös tuottavat vähemmän pienhiukkasia ja aiheuttavat käytössä vähemmän tärinää, mikä vähentää kuljettajan väsymistä. Jokainen Renault Trucks E-Tech kuorma-auto on varustettu 360 asteen kameralla, mikä vähentää kuolleita kulmia ja parantaa turvallisuutta. Bruno Kloeckner, Ranskan XPO Logisticsin toimitusjohtaja: 

"Kokemuksemme ensimmäisen Renault Trucks -sähkökuorma-auton testaamisesta kaupunkialueilla oli positiivinen. Uusi 100 täyssähköisen kuorma-auton tilauksemme on ennenkokematon sopimus sekä XPO:lle että Renault Trucksille Ranskassa. Olemme myös tehneet suuren investoinnin toimipisteissämme, ja hankkineet niihin yli 80 sähkölatauspistettä. Nämä sitoumukset kuvaavat päättäväisyyttämme siirtyä kohti kestävän kehityksen mukaista tieliikennettä ja tukea asiakkaitamme mahdollisimman paljon toimitusketjun toimintojen hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä."

Christophe Martin, Renault Trucks Ranskan toimitusjohtaja, lisäsi: 

"Olemme iloisia voidessamme myötävaikuttaa XPO:n energiasiirtymään toteuttamalla suurimman Renault Trucksin sähkökuorma-autojen tilauksen Ranskassa. Suhteemme XPO:n kanssa on perustunut luottamukseen jo useiden vuosien ajan, ja se on yksi tähän mullistavaan sopimukseen johtaneista keskeisistä tekijöistä. Renault Trucks on kestävän kehityksen johtaja Ranskan markkinoilla, ja siksi meillä on velvollisuus näyttää tietä kohti kestävän kehityksen mukaisia kuljetuksia."

XPO:n sitoutuminen ympäristöystävälliseen tavarankuljetukseen

XPO:n täyssähköinen toimitusratkaisu on yhtiön uusin investointi, joka auttaa asiakkaita vähentämään toimitusketjun toimintojen hiilijalanjälkeä. Yhtiöllä on yksi Euroopan moderneimmista ja turvallisimmista kuljetuskalustoista, ja sitä ohjataan digitaalisella tekniikalla koko ketjun tehokkuuden varmistamiseksi. Yli 95 % XPO:n Euroopan kalustosta täyttää Euro VI -päästömääräykset.

XPO on johtava kuljetuspalveluiden innovaattori Euroopassa. Innovaatioita ovat muun muassa teknologiapohjaiset kuorma-autokuormat, pienemmät kuin kuorma-autokuormat, kuorma-autojen välitys, hallitut kuljetukset, viimeiset kilometrit ja rahdin huolinta. Yhtiö räätälöi ratkaisunsa asiakaskohtaisiin tarpeisiin useilla kuluttaja-, kauppa- ja teollisuusaloilla sekä kansainvälisissä tapahtumissa.

XPO  XPO on yksi Pohjois-Amerikan suurimmista kappaletavara kuljetusten tarjoajista, ja sillä on oma teknologia, jolla tavarat siirretään tehokkaasti yhtiön verkoston kautta. Yhdessä Euroopan liiketoimintojensa kanssa XPO palvelee noin 43 000 kuljetusten lähettäjää 564 toimipaikassa, ja yhtiöllä on 38 000 työntekijää. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Yhdysvaltojen Greenwichissä Connecticutin osavaltiossa.  www.xpo.com 

Renault Trucks  Ranskalainen kuorma-autovalmistaja Renault Trucks on tarjonnut ammattilaisille suunniteltuja kuljetusratkaisuja jo vuodesta 1894. Valikoima ulottuu kevyistä hyötyajoneuvoista raskaisiin vetoautoihin. Energiasiirtymään sitoutunut Renault Trucks valmistaa polttoainetehokkaita ajoneuvoja ja kattavan valikoiman täysin sähkökäyttöisiä kuorma-autoja, joiden käyttöikää pidennetään kiertotalouden avulla. Renault Trucks kuuluu Volvo Group  konserniin, joka on maailman suurimpia kuorma-, linja- ja maansiirtoautojen sekä teollisuus- ja merimoottorien valmistajia. Volvo Group tarjoaa myös kokonaisvaltaisia rahoitus- ja palveluratkaisuja.

Yhteystiedot tiedotusvälineille:  Beatriz Armijo, beatriz.armijo@xpo.com, +34 619 252144

Lisätiedot Suomessa: Juha Mattila, myyntijohtaja, Renault Trucks, Volvo Finland Ab, juha.mattila@renault-trucks.com, p. 040 543 4866 

xpo
Set canonical URL
Off