Share

Press release

Uudet Renault Trucks T, T High, C- ja K-sarjat ovat suunniteltu yhdessä asiakkaiden kanssa

T High crossing a bridge

8.7.2021

Uusien Renault Trucks T-, T High-, C- ja K-sarjojen ulkomuoto on nyt entistä vakuuttavampi ja ajanmukaisempi. Renault Trucksin suunnittelupäällikkö Paul Daintree kertoo uuden, mukavuutta ja tuottavuutta edistävän TCK Evolution -malliston suunnitteluprosessista.

Renault Trucks Halle du Designin tiimit, joiden johtaja Paul Daintree on, ovat työskennelleet uusien T-, T High-, C- ja K-sarjojen kehityksen parissa vuodesta 2018 lähtien. Suunnittelu on tapahtunut tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden kanssa.

Tiivistä yhteistyötä asiakkaiden kanssa käyttökokemuksen optimointia varten

”Suunnittelijoiden on tärkeää asettaa loppukäyttäjä ajattelun ja päätöksenteon keskiöön, Renault Trucksin suunnittelupäällikkö Paul Daintree kertoo.

”Järjestimme yhteistyöistuntoja asiakkaiden kanssa suunnittelustudiossa ja vierailimme kuorma-autojen levähdyspaikoilla sekä asiakkaiden toimipisteissä tapaamassa kuljetusyritysten edustajia ja kuljettajia. Tarkoituksena oli oppia ymmärtämään asiakkaiden tarpeita ja vastata niihin entistäkin paremmin. Tämä suunnittelutiimien kenttätyö yhdistettynä jälleenmyyjäverkostosta kerättyihin tietoihin ja Renault Trucks insinöörien asiantuntemukseen muodosti perustan uuden kuorma-automalliston tyyli- ja mukavuusmuutoksille.”

Rohkea, tyylikäs muotoilu

Ajoneuvon etuosa on uudistettu, jotta asiakkaidemme omille logoille jne. jää enemmän tilaa,” Paul Daintree sanoo. Etuvalot on uusittu kokonaan LED-tekniikalla, jonka etuna on paitsi parempi valaisuteho, myös se, että ajovaloihin voi mahduttaa entistä enemmän ominaisuuksia pienellä alueella.

”Etuosan mittasuhteet on uudistettu täysin. Kuorma-auton ilme on nyt entistä rohkeampi, siinä on asennetta ja helposti tunnistettava ilme.

Myös etusäleikkö on uudistettu, mikä antaa autolle hienostuneemman säväyksen. Alas taitettava säleikkö voidaan muuttaa istuimeksi tai askelmaksi, ja se pysyy samanlaisena kuljettajien suosion vuoksi.

Tämän lisäksi etusäleikössä olevaa Renault Trucks -logoa on suurennettu. Meillä on hienoja kuorma-autoja, ja olemme todella ylpeitä tästä uudesta mallistosta, joten miksi emme näyttäisi sitä?”, Renault Trucksin suunnittelupäällikkö intoili.

Mukavat, käytännölliset sisätilat

Sisätiloissa kuljettajan mukavuus korostuu.

”Mitä ajomukavuuteen tulee, yksi asiakkaidemme toiveista oli henkilöautoa muistuttava ajoasento,” Paul Daintree jatkoi. Renault Trucksin uusissa T-, T High-, C- ja K -sarjoissa on uusi, kolmeen suuntaan säädettävä ohjauspyörä, jalalla käytettävä painike ja avaimeton käynnistys. Tämän ansiosta kuljettajien on helppo säätää ajoasentoa oman kehonsa ja mieltymystensä mukaan.

Myös ohjaamossa asuminen on tehty mukavammaksi.

”Päätimme parantaa perusmallisen vuoteen mukavuutta, kasvattamalla patjan paksuutta ja tiheyttä sekä kaksinkertaistamalla jousien määrän. Ihanteellista mukavuutta varten on myös lisätty petauspatja.”

Renault Trucksin uudessa TCK Evolution -mallistossa on myös suuremmat säilytystilat sekä erilliset pidikkeet puhelimille ja tableteille, jonka lähellä USB-latausliitännät ovat. Näkymättömissä oleviin säilytystiloihin sisältyy uusi laatikko, jossa A4-kokoista muistikirjaa tai tablettia voi säilyttää turvallisesti.

Tämän lisäksi sisätilojen kankaita ja värejä on muutettu pehmentämään kontrasteja ja helpottamaan kuljettajan silmien rasitusta kuormittavien ajorupeamien aikana sekä luomaan ohjaamoon täydellisen rauhallinen tunnelma.

”Vaikka aikaisempiakin istuimiamme arvostetaan paljon, käytimme tilaisuuden hyväksi päivittääksemme materiaalit vaihtamalla perinteiset nahkaistuimet kohokuvioituun kankaaseen. Kuten ulkopuolen osalta, olemme ylpeitä Renault Trucksista, joten logolla on kunniapaikka myös istuimissa”, suunnittelupäällikkö Paul Daintree kertoo.

16.4. julkaistu tiedote: https://www.renault-trucks.fi/press-release/uusi-t-t-high-c-ja-k-sarja-mukavuutta-luotettavuutta-tehokkuutta

Kuvia: https://mediacenter.renault-trucks.com/portal/shared-board/6fb741a9-6e5b-4bfc-bd6a-01c6f56147fe

Katso uuden Renault Trucks -malliston videoita Renault Trucks Suomi Youtube -kanavalla: Uusi ratinsäätö Uusi lepoalue LED-valot Start & Drive Excellence Predict -huoltosopimus Uusi T-sarja – kuljettaja kertoo

Katso 8.7. verkkolähetys, TCK Evolution -malliston esittely: https://tckevolution.renault-trucks.com/en

Lisätietoja: Pasi Gerpe Myyntijohtaja, Renault Trucks Volvo Finland Ab Puh. 050 505 8755 pasi.gerpe@renault-trucks.com

Renault Trucks – Member of the Volvo Group

Renault Trucks toimittaa monipuolisia palveluita ja ajoneuvoja painoluokissa 2,8-120 t jakelu-, maansiirto- ja kaukokuljetuksiin. Renault Trucks kuorma-autot tunnetaan kestävyydestään ja järeydestään sekä pienestä polttoaineenkulutuksesta, minkä vuoksi kuljetusasiakkaiden tuottavuus ja käyttökustannusten hallinta paranee. Renault Trucks hyötyajoneuvojen sekä kuorma-autojen huoltoja hoitaa yli 1 500 toimipisteestä koostuva maailmanlaajuinen huoltoverkosto. Renault Trucks kuuluu Volvo Group -konserniin, joka on maailman suurimpia kuorma-, linja- ja maansiirtoautojen sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Groupissa työskentelee 105 000 ihmistä, tuotantolaitoksia on 18 maassa ja tuotemyyntiä yli 190 markkina-alueella.