Share

Press release

Uusi täyssähköinen Renault Trucks D Wide Z.E. LEC matalalla ohjaamolla

Electromobility

D ZE LEC

9.8.2021

Renault Trucks sähkökuorma-autokantaa laajennetaan Euroopassa entisestään D Wide Z.E. -matalalattiamallin LEC, Low Entry Cab, lanseerauksella. Tämä täysin sähkökäyttöinen ajoneuvo on varustettu uudella matalalla ohjaamolla, joka on erityisesti suunniteltu jätteiden keräykseen.

3,5–26 tonnin ajoneuvoilla Renault Trucks tarjoaa markkinoiden kattavimman valikoiman sähkökuorma-autoja. Renault Trucks laajentaa valikoimaa nyt edelleen lanseeraamalla uuden D Wide Z.E. LEC (matalalattiamalli) -kuorma-auton. Matalalattiamallinen ajoneuvo on suunniteltu vastaamaan erityisesti kotitalousjätteen keräyksen tarpeisiin. Ajoneuvo helpottaa käyttäjien työtä ja optimoi heidän turvallisuutensa, mukavuutensa ja viime kädessä myös tehokkuutensa.

Renault Trucks D Wide Z.E. LEC on suunniteltu varmistamaan kuljettajien vaivaton ja turvallinen sisäänpääsy. Ohjaamon sisäänkäynti on 200 mm matalampi kuin tavallisessa jakelukuorma-autossa, ja siinä on yksi liukumaton askelma sekä ovet, jotka avautuvat 90 asteen kulmassa. Tämä vähentää miehistön rasitusta huomattavasti heidän noustessaan ohjaamoon ja poistuessaan siitä yli 100 kertaa ajovuoron aikana.

Ohjaamon matala sijainti antaa kuljettajille erinomaisen suoran näkökentän, mikä parantaa kaikkien tienkäyttäjien turvallisuutta. Ohjaamoon on saatavilla myös lisävarusteena takaosaan sijoitetut ikkunan parantamaan näkyvyyttä entisestään. Tämän täysin sähkökäyttöisen kuorma-auton tilavassa ohjaamossa on tilaa kuljettajalle ja kolmelle muulle miehistön jäsenelle. Sen valinnainen tasainen lattia mahdollistaa liikkumisen ajoneuvon sisällä sekä ajoneuvoon nousun ja siitä poistumisen sekä vasemmalta että oikealta puolelta.

Tiiviissä yhteistyössä päällirakentaja Estepen kanssa kehitetty Renault Trucks D Wide Z.E. LEC toimitetaan 6x2-versiona, jossa on takakääntyvä teli, ja se on tilattavissa kaikkialla Euroopassa. Koska ajoneuvo on täysin sähköinen, se ei aiheuta pakokaasuja.

Lisätietoja: Pasi Gerpe Myyntijohtaja, Renault Trucks Volvo Finland Ab Puh. 050 505 8755

pasi.gerpe@renault-trucks.com

Renault Trucks – Member of the Volvo Group

Renault Trucks toimittaa monipuolisia palveluita ja ajoneuvoja painoluokissa 2,8-120 t jakelu-, maansiirto- ja kaukokuljetuksiin. Renault Trucks kuorma-autot tunnetaan kestävyydestään ja järeydestään sekä pienestä polttoaineenkulutuksesta, minkä vuoksi kuljetusasiakkaiden tuottavuus ja käyttökustannusten hallinta paranee. Renault Trucks hyötyajoneuvojen sekä kuorma-autojen huoltoja hoitaa yli 1 500 toimipisteestä koostuva maailmanlaajuinen huoltoverkosto. Renault Trucks kuuluu Volvo Group -konserniin, joka on maailman suurimpia kuorma-, linja- ja maansiirtoautojen sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Groupissa työskentelee 105 000 ihmistä, tuotantolaitoksia on 18 maassa ja tuotemyyntiä yli 190 markkina-alueella.

www.renault-trucks.fi