Uutiset


 

05.03.2021

Ammattina yhdistelmäajoneuvon kuljettaja: Jonna Korppinen, KES-Trans Oy

Jonna, mitkä ovat mielestäsi ammattikuljettajan työn hyvät ja huonot puolet?

”En oikein keksi mitään risuja kuljettajan ammatissa. Totta kai jotkut asiat harmittaa joskus, jos joku ei onnistu kuten oli ajatellut, mutta en luokittelisi sitä työn haittapuoleksi siltikään.
Työn hyviä puolia tässä ammattissa on sen sijaan paljon. Aina oppii uutta ja löydän eri toimintatapoja tilanteista suoriutumiseen. Kuten esimerkiksi, jos lastaa sellaisen kuorman, mitä ei ole ennen lastannut. Silloin saa haastaa itseään paljon. Kuorma pitää osata sitoa niin, että poliisit pysyvät tyytyväisinä, ja niin, ettei itse tarvitse murehtia, että pysyykö kuorma matkassa mukana vai ei, ja että meneekö kuljetus onnistuneesti perille asti. Ammattikuljettajan työssä pääsee haastamaan itseään jatkuvasti, ja tässä työssä pitää käyttää omaa päätään vaikeissakin ongelman ratkomistilanteissa.”

Ajamista, mutta paljon muuta muutakin

”Ammattikuljettajan työn fyysinenkin puoli on hyvä. Yhdistelmäajoneuvon kuljettajan ammatissa pääsee oikeasti tekemään. Toisin kun moni luulee, ammattikuljettajan työ ei ole pelkkää ajamista. Monilla jotka eivät ole alalla, on useasti sellainen mielikuva, että mehän vain ajetaan. Sanoisin, että ajaminen on ehkä korkeintaan puolet tästä työstä. Toinen puoli onkin sitten sitä kaikkea muuta, mitä tähän työhön sisältyy. Ei voi vaan ajaa koko ajan, vaan pitää tehdä paljon muutakin.”

Kuljettajalla on iso vastuu

”Ammattikuljettajan työssä sekä risu että ruusu on, kuinka paljon on vastuuta kun ajaa. Jos ajaa, esimerkiksi jos keliolosuhteet talvella ovat hirveät, pitää soveltaa ajonopeudet oikeiksi niin, että pysyy tiellä ja niin, ettei mikään hajoa ja kukaan muu ei kärsi omasta ajamisesta. Välillä työn vaativuus on ehkä hieman stressaavaakin kun miettii, että tässä on niin valtavan suuri vastuu. Ja samalla iso vastuu on työn hyvä puoli, saa kohotusta omalle itsetunnolle, kun tietää, että pärjää vaikeistakin tilanteista. Motivoivaa on myös se tunne kun tietää, että minulle on annettu näin suuri vastuu.”

”KES-Transilla on nyt pikkusen päälle 60 autoa liikenteessä ja niistä 5kpl on Renault Trucks T-sarja Relluja. Uusimpana vahvistuksena kalustoon saimme T High Renault Sport Racing mallin. Niitä on Suomessa yhteensä vain 10kpl, niin meilläkin on nyt sitten vihdoin yksi niistä.”

Pyydä tarjous Renault Trucks kalustosta - laatua järkihintaan: info.fi@renault-trucks.com

#DriversAreHeroes