#DriversAreHeroes: Suomalaisten kuljettajien kokemuksia


 

08.06.2020

Anu Koponen, Kuljetusliike Seppo Mustonen Oy: Renault Trucks T-sarja

Ammattikuljettaja Anu Koponen ajaa Kuljetusliike Seppo Mustonen Oy:lle. Työkaluna on Renault Trucks T-sarja

"Olen tehnyt kuljettajan töitä vuodesta 2011, eli viimeiset 9-vuotta olen viihtynyt ratin takana.
Olen alusta asti ajanut Renault Trucks kuorma-autoilla:  Premiumilla, Midlumilla, sekä nyt viimeisimpänä T-sarjalaisella. Ajan elintarvikkeita, pääasiassa meijerituotteija, runko- ja jakeluajoa Varkaus-Jyväskylä-Varkaus -akselilla sekä Varkauden ja lähikuntien alueella."

Miksi halusit ammattikuljettajaksi?

"Meillä tämä on varmaan sukuvika, sillä tuli pienenä paljon isän mukana töissä oltua. Siitä se ajatus sitten varmaan lähti :)".

Mikä kuljettajan työssä on parasta, entä haastavinta?

"Parasta minusta on itsenäinen työskentely sekä se, ettei yksikään päivä ole ikinä ihan samanlainen. Mukavat asiakkaat sekä kollegat piristävät  päivää. Haastavinta, no varsinkin joskus talvisin ajokelit ovat hyvin vaihtelevat. Talvi asettaa myös omat haasteensa kuorman käsittelyyn. Epäsäännölliset työajat aiheuttavat myös välillä omia haasteitaan."

T-sarjalainen työkaluna: mitä sanoisit siitä?

"Kuljettajan työympäristö on T-sarjassa mukava. Ohjaamo on hiljainen sekä lämmin. Lyhyempikin kuski saa hyvän ajoasennon, mitä nyt ratissa saisi olla vähän enemmän säätövaraa. Jakeluliikenteessä arvostaa helppoa ohjaamoon nousua, sekä hyvää valaistusta askelmissa. Kokonaisuutena T-sarja on varsin toimiva kampe, jolla saa työt hoidettua. Kehittämisen varaa olisi tietyiltä osin, mut niinhän sitä on kaikissa autoissa :)".