#DriversAreHeroes: Suomalaisten kuljettajien kokemuksia


25.05.2020

Joonas Pesonen, Transmito Oy: T-sarja

Joonas Pesonen ajaa Transmito Oy:lle pääasiassa Renault Trucks T- sarjan 520 hevosvoimaisella 6x2 vetäjällä:

"Transmitolla olen ollut nyt kolmisen vuotta töissä. Ajan pääsääntöisesti kappaletavaraa, niin täysperällä kuin puolikkaallakin. Välillä ajan runkokuljetuksia yövuorossa, tai sitten päivävuorossa jakelua Uudenmaan alueella. Reissuunkin pääsen aina silloin tällöin, eli silloin tulee yövyttyä autossa."

Mitä olet mieltä Renault Trucksin T-sarjasta?

"T-sarja on erittäin onnistunut kokonaisuus. Pidän tilavasta tasalattiaisesta hytistä, joka tuo autossa asumiseen lisää mukavuutta. Vaihteistokin ansaitsee kiitosta, sillä auto vaihtaa erittäin nätisti ja tasaisesti. T-sarjasta on hyvä näkyvyys joka puolelle ja peditkin ovat mukavat.

Erityisesti pidän ACC:stä, eli mukautuvasta vakionopeudensäätimestä. Se toimii erittäin hyvin ja mukavasti, ja lisää ajamisen helppoutta huomattavasti, erityisesti pitkillä moottoritiepätkillä. Suosittelen T-sarjaa ehdottomasti muillekin."

Miksi halusit kuljettajaksi, entä mikä on kuljettajan työssä parasta?

"Työn monipuolisuus: pääsen ajamaan erilaisia yhdistelmiä ja kiertämään pitkin Suomea. Pienoisena miinuksena voisi pitää epäsäännöllisiä työaikoja, mutta sen kanssa olen jo oppinut elämään.

Kuljettajaksi hakeuduin koska koin, että perinteiset neljän seinän sisällä olevat työt eivät ole minun juttuni - halusin liikkuvan työn. Kuljettajana olen toiminut 18 vuotiaasta saakka heti kortin saatuani, joten olen yksi nuorimmista Transmiton yhdistelmäkuljettajista."

***

Jaa omat Renault Trucks ajokokemuksesi somessa!
@renaulttruckssuomi, merkitse julkaisusi #renaulttruckssuomi ja #DriversAreHeroes

www.facebook.com/renaulttruckssuomi
www.instagram.com/renaulttruckssuomi