#DriversAreHeroes: Suomalaisten kuljettajien kokemuksia


 

12.05.2020

Toni Tuhkanen, Transmito Oy: T-sarja

"Aloittelin kuljettajan työt aikoinaan pakettiautolla josta siirryin C-kortin voimin jakoauton ratin taakse kahdeksi vuodeksi. Vuoden 2017 lopussa sain E-kortin oppisopimuksella. Sen jälkeen olen ajanut puolikasta, täysperää ja nyt hct yhdistelmää Länsi-Uudellamaalla jakeluajossa.

HCT yhdistelmän vetäjänä toimii Renault Trucks T 460 6x2. Se sopii tehtävään mainiosti. Auto taittuu nätisti ahtaisiinkin paikkoihin kärryllä, tai ihan vaan 'jakarina'. Monipuoliset avustimet helpottavat liikkeelle lähtöä painavilla kuormilla.

T-sarjan kulutus on omasta mielestäni kohtuullinen, ottaen huomioon että ajetaan HCT-yhdistelmällä jakeluajoa.  Kulutus on n. 33-37l/100km riippuen painoista. T-sarjalaisesta on hyvä näkyvyys sivuille ja eteen ja se tekee työnteosta turvallista kuljettajalle ja kanssaliikkujille.

Kuljettajan työssä parasta ovat mukavat kollegat ja asiakkaat, vaihtuva maisema ja jokapäiväinen oppiminen. Tuskin mikään työ on ruusuilla tanssimista joka päivä. Välillä tässä työssä stressaavaa voi olla yleinen liikennekäyttäyminen, mutta tässäkin asiassa 'Rellussa' on kuljettajalle hyvät avustimet turvana."

Toni Tuhkanen

Transmito Oy