Uutiset


 

11.01.2016

HAKONEN SOLUTIONS OY:LLE 15 UUTTA RENAULT TRUCKS MASTERIA

Hyvät kokemukset tuotteista ja jälkimarkkinapalveluista vaikuttivat vahvasti päätökseen.

Syksyn 2015 aikana Hakosen autovahvuuteen liittyi 15 Renault Trucks Master-pakettiautoa. Volvo Truck Center Vantaan kanssa solmittu kauppa käsitti kuusi erilliskorillista ja yhdeksän umpikorillista autoa. Hakosen kalustovalintaan vaikutti aiemmat kokemukset Renault Trucksin tuotteista, Volvo Truck Centerin jälkimarkkinapalvelut, sekä autojen hyvä kantavuus suhteessa kuormatilan tilavuuteen.

Hakonen Solutions Oy on logistiikkayritys, joka on laajentanut palveluitaan laajasti perinteisen kuljetustoiminnan ulkopuolelle. Eteläisessä Suomessa liikkuvia Hakosen sinisiä paketti- ja kuorma-autoja on noin 100kpl. Kuljettamisen lisäksi Hakosen työntekijät asentavat, huoltavat ja säätävät koneita, kalusteita ja järjestelmiä. Palvelukokonaisuuteen liittyy silti useimmissa tapauksissa tarve kuljettamiseen, joten oikeanlaista ajoneuvokalustoa on oltava moneen lähtöön.

Hakoselle toimitetuissa Mastereissa on 135 hevosvoimainen kaksoisahdettu, 2,3-litrainen moottori, jonka päästöjen hallinnassa käytetään pakokaasujen takaisinkierrätystä, hiukkasloukkua ja katalysaattoria. Etuvetoisten autojen kuusivaihteiset vaihteistot ovat käsikäyttöisiä. Autot kuuluvat huolto- ja korjaussopimuksen piiriin.

Erilliskoristen autojen kuormakorit on valmistanut Närpiön Erikoisvaunut NEK Oy. Microcargo-kori on kevyesti eristetty ja tilavuudeltaan noin 20 kuutiometriä. Autoissa on alumiinilautainen Dhollandia-takalaitanostin, jonka nostokyky on 750 kg. Näillä varusteilla kantavuudeksi muodostuu kiitettävät 960 kg.

Umpikoristen Renault Trucks Master -pakettiautojen mallistossa on kolme koripituutta ja kolme korkeutta. Hakoselle toimitetut autot ovat keskipitkiä ja pitkiä malleja. Korkeudeltaan ne ovat kaikki kolmesta vaihtoehdosta keskimmäisiä. Pitkäkorisiin autoihin asennettiin takalaitanostin. Kuormatilan tilavuutta autoissa on vastaavasti 10 ja 13 kuutiometriä.

Hakonen Solutions Oy:n toimitusjohtaja Juha Wallin listaa tekijöitä, jotka vaikuttivat Mastereiden hankintaan.

- Hyvät aiemmat kokemukset Renault Trucksin tuotteista vaikuttivat vahvasti päätökseen. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä Volvo Truck Centerin jälkimarkkinoinnin toimintaan. Asiat ovat hoituneet niin kuin pitää ja aikataulut ovat pitäneet, Wallin toteaa.

Valintaan vaikutta merkittävästi myös nyt hankittujen autojen hyvää kantavuutta suhteessa kuormatilan tilavuuteen. Asia korostuu pakettiautoiksi rekisteröitävissä autoissa, sillä kokonaispaino on rajattu 3500 kilogrammaan. Pakettiautot ovatkin merkittävässä asemassa Hakonen Solutions Oy:n kalustoa, sillä laajan toimialan takia palkkalistoilla on runsaasti myös muiden kuin kuljetusalan ammattilaisia.

Hakosella työskentelevät kaluste- ja sähköasentajat tai vaikkapa puusepät käyttävät työssään samaa autokalustoa, jota käytetään varsinaiseen kaupalliseen tavaran kuljetukseenkin. ”C-luokan ajokortin korkea hinta ja kuorma-auton kuljettajalta vaadittava ammattipätevyys tavallaan pakottavat meidät käyttämään pakettiautoja mahdollisimman laajalti”, Juha Wallin toteaa. Myös opiskelijoiden työllistäminen ilta- ja viikonlopputöihin on mahdollista.

Hakonen Solutions Oy:n asiakaspalvelu edellyttää, että toimitukset ja asennukset hoituvat myös virka-ajan ulkopuolella ja siksi on hyvin tärkeää, että autot ja niiden ylläpitopalvelut ovat laadukkaita ja luotettavia.

Hakonen Solutions Oy
Hakonen on vuonna 1918 perustettu perheyritys ja Suomen vanhimpia logistiikka-alan toimijoita. Hakosen palvelutarjonta kattaa yhä suuremman osan logistiikan osa-alueista aina muutto- ja toimitilapalveluista jakelu-, asennus-, huolto-, käyttöönotto-, ylläpito- ja kierrätyspalveluihin. Hakonen on sitoutunut asiakkaidensa arjen helpottamiseen sekä huolenaiheiden poistamiseen keskittymällä asiakkaan palvelukokemuksen jatkuvaan ja kokonaisvaltaiseen parantamiseen. Hakonen Solutions Oy on viime vuodet kehittänyt Palvelevan Logistiikan ratkaisuja vastaamaan asiakkaidensa muuttuvia tarpeita, sillä tavoitteena on olla logistiikan lisäarvon tuottamisessa Suomen johtavia toimijoita. Toiminnoista ja asiakaspalvelusta vastaa yli 250 palvelualan ammattilaista. Ks.lisää www.hakonen.fi

Renault Trucks (Volvo Finland Ab)
Renault Trucks kuuluu Volvo Group Trucks konserniin, Suomessa Volvo Finland Ab:hen. Asiakkaita palvelee laaja ja laadukas Volvo Group Trucks verkosto, jossa on Renault Trucks kuorma-autojen ja palvelutuotteiden myynti, sekä auktorisoidut huolto-sekä korjaamopalvelut. Renault Trucksin kattava mallisto alkaa aina kokonaispainoltaan 2,8 tonnin pakettiautosta jatkuen raskaimpiin kokonaispainoltaan 26 tonnin raskaisiin kuorma-autoihin. Koko mallisto on uudistunut. Osoituksena onnistuneesta malliston uusiutumisesta voi pitää Renault Trucksin saavuttamaa, kansainvälistä Vuoden Kuorma-auto, International Truck of the Year 2015-titteliä.

Pyydä tarjous Renault Trucks Master pakettiautosta: www.renault-trucks.fi/yhteystiedot