Uutiset


 

08.01.2021

Kehäkiito Oy:lle ajoon kolmas Renault Trucks T-sarjalainen

Kehäkiidon T-sarjalaisilla ajetaan kappaletavaraa jakoautona, puoliperänä tai täysperänä, tarpeen mukaan. Kehäkiidon yrittäjä Tarmo Lipposen kokemukset Renault Trucks kuorma-autojen luotettavuudesta, polttoainetaloudellisuudesta ja myös hinnoittelusta ovat olleet hyviä.

Tarmo Lipponen perusti Kehäkiito Oy:n 2012. Kuljetusalalla ja tavarankuljetusten parissa on vierähtänyt tosin jo viimeiset 17 vuotta. Renault Midlumit ja Premiumit ovat vaihtuneet Renault Trucks T ja tasalattiaohjaamoiseen T High malleihin.

”Vuonna 2015 kesäkuussa, tuttavani Transmito Oy:n omistaja Tomi Eerikkilä osti Volvo Truck Center Vantaan Renault Trucks myyjä Mika Saarelta 6x2 Renault T-sarjalaisen. Tomi teippasi sen Tranformer teemalla, joten uusi näyttävä auto sai lempinimen T Transformer. Transmiton T-sarja teki vaikutuksen ulkonäön, ajo-ominaisuuksien, sekä kilpailukykyisen hinnan osalta. Joten, siitä se ajatus sitten lähti” Tarmo kertoo ja jatkaa:

”Vuoden 2015 kuljetusmessuilla menin Renault Trucks myyjä Mika Saaren juttusille. Loppuvuodesta olinkin sitten jo allekirjoittamassa kauppasopimusta uudesta 12m pitkästä 6x2 T460 täysperän vetoautosta jakeluliikenteeseen. Ensimmäinen T-sarjalainen tuli ajoon 2016 helmikuussa. Samana vuonna hankittiin vielä toinen pitkä 6x2 Renault. Kolmas Renault T High 520 6x2 puoliperäveturi tuli vuonna 2018.”

Ensimmäinen T-sarjalainen toimi ensimetreiltä asti moitteettomasti, joten Kehäkiidon kalustoon on lisätty vielä kaksi T-sarjalaista. Ja nyt viimeisimpänä uutuutena tammikuussa 2021 Kehäkiidon ajoon saatiin tuliterä Renault Trucks T460 6x2 täysperän vetäjä jakeluliikenteeseen. Pituutta uudessakin T-sarjalaisessa on 12m, sisäpituus kuormakorissa 9,6m.

Rahtiajossakin ryömintävaihteisto avuksi

Uusin kalustolisäys on ulkoapäin tarkoituksella lähes identtinen vuonna 2016 hankitun kanssa. Eroavaisuuksia 2016 hankittuun T-sarjaan on kääntyvä teliakseli, uudessa vetäjässä kokonaispaino on 28 tonnia, kun 2016 hankittu oli kokonaispainoltaan 26 tonnia. Uuden T:n kokonaispaino perävaunun kanssa on 68 tonnia. Siinä on HCT- varustelu, ts. siitä löytyy katvekamerat ja ketjunheittäjät, koska T-sarjalla vedetään tarvittaessa pitkääkin vaunua, kokonaispituus on silloin yli 28m. Kääntyvä teliakseli tuo ketteryyttä jakeluun, etenkin pitkien perävaunujen kanssa ajettaessa.

Vaikka uusi T-sarja on rahtiauto, valittiin siihen ryömintävaihteisto. Ryömintävaihteisto helpottaa liikkeellelähtöjä ja etenkin peruuttamista pitkän perävaunun kanssa ahtaissa paikoissa.

”Hyvät kokemukset luotettavuudesta, polttoainetaloudellisuudesta ja kilpailukykyinen hinnoittelu - Ne olivat syitä jotka saivat minut päätymään Renault Trucksiin”, yrittäjä Tarmo Lipponen kiteyttää.

Lisätiedot:
Tarmo Lipponen, yrittäjä, Kehäkiito Oy,
puh. 040 700 5635

Lue lisää Renault Trucks uutisia: www.renault-trucks.fi/uutiset

Katso lähin jälleenmyyjä ja pyydä tarjous: www.renault-trucks.fi/yhteystiedot