Uutiset


 

04.09.2013

Markus Bösiger voitokkaana Venäjällä

Truck Racing Championship -kisakauden jälkimmäinen puolisko käynnistyi voitokkaissa merkeissä.

European Truck Racing Championship -kisakauden jälkimmäinen puolisko käynnistyi voitokkaissa merkeissä. Venäjän-kisaviikonlopun ensimmäisenä päivänä Smolensk Ringin radalla sveitsiläiskuskimme Markus Bösiger otti voiton päivän tasoituskisassa.


Ensimmäisessä kilpailussa nähtiin mahtava suoritus Unkarin Norbert Kissiltä, joka selvitti tiensä kolmannesta lähtöruudusta keulille ja jätti Antonio Albaceten ja Jochen Hahnin taakseen matkalla ruutulipulle. Oma miehemme Adam Lacko otti pisteet kuudennesta sijasta, ja tallikaveri Markus Bösiger sijoittui seitsemänneksi.


Bösiger teki fantastisen ajosuorituksen iltapäivän tasoituskisassa. Hän nappasi johdon Suomen Mika Mäkiseltä ensimmäisellä kierroksella, ajoi johtoasemassa kisan loppuun saakka ja vei voiton selvällä erolla. Jochen Hahn sijoittui toiseksi ja Mäkinen kolmanneksi. Adam Lacko putosi kolmannelta seitsemännelle sijalle, kun takana ajanut David Vršecký töytäisi hänen kuorma-autoaan kahdesti


Lacko ikävässä kolarissa Smolenskissa

Oma kuljettajamme Adam Lacko joutui pahannäköiseen onnettomuuteen sunnuntain pääkisassa. Kaikeksi onneksi hän selvisi siitä kipeällä niskalla, mutta viikonloppu Venäjän Smolenskissa päättyi hänen osaltaan ennenaikaisesti.
Ripustukset murtuivat juuri, kun Lacko polkaisi kaasupoljinta, ja hän ajautui vauhdilla päin Unkarin Kissiä. Kun kisa käynnistettiin uudelleen, Antonio Albacete johti kisaa alusta loppuun ja vei sen nimiinsä Vršecký ja Hahn vanavedessään. Lackon tallitoveri Markus Bösiger sijoittui neljänneksi.


Lacko ja Norbert eivät kumpikaan startanneet iltapäivän tasoituskisassa. Erittäin viihdyttävän viimeisen koitoksen vei nimiinsä Suomen Mäkinen. Toiseksi ajoi Unkarin nuori Major ja kolmanneksi Oestreich. Markus Bösiger nappasi pisteet seitsemännestä sijasta.

European Truck Racing Championship -kisakalenteri 2013:
Päivämäärä, Paikka, Maa
31. elokuuta ja 1. syyskuuta, Most, Tšekki
21. ja 22. syyskuuta, Zolder, Belgia
5. ja 6. lokakuuta, Jarama   
12. ja 13. lokakuuta, Le Mans, Ranska