Uutiset


 

11.01.2016

RENAULT KUORMA-AUTOJEN MYYNTI LIKI KAKSINKERTAISTUI SUOMESSA 2015

T- ja D-sarjan kuorma-autoja sekä Master pakettiautoja toimitettiin Suomeen 95kpl

Renault Trucks kuorma- ja pakettiautomalliston myynti kasvoi Suomessa vuoden 2015 aikana. Vuonna 2015 myytiin Renault Trucks T- ja D-sarjan kuorma-autoja sekä Master pakettiautoja yhteensä 95kpl.  Osana Volvo Group Trucksia, vuoden 2015 alusta Renault Trucks huolto- ja korjaamopalveluja on saanut maan kattavasti koko Volvo-verkoston kautta. Toimintoja kehitetään edelleen ja tavoitteena on pitkäjänteinen hallittu kasvu Suomessa.   

Vuosi 2015 oli Renault Trucks kuorma- ja pakettiautoille onnistunut. Renault Trucks merkkisien kuorma- ja pakettiautojen myynti liki kaksinkertaistui vuoteen 2014 verrattuna. International Truck of the Year- tittelin voittaneita Renault Trucks T-sarjalaisia myytiin  Suomeen 37kpl verran. Myös Master pakettiautojen myynti on nousussa. Vuonna 2014 Renault Trucks T, D sekä Master- mallien myyty kokonaiskappalemäärä oli 50, kun se vuonna 2015 nousi 95 kappaleeseen.

- Saavutimme asetetut myyntitavoitteemme, ja iloitsemme myynnin positiivisesta kehityksestä vuonna 2015. Kiitämme asiakkaitamme luottamuksesta. Pitkäjänteinen työ merkin eteen jatkuu, maahantuontiyhtiö Volvo Finland Ab:n myyntijohtaja Kimmo Ahonen sanoo.

- Erityisesti International Truck of the Year-voittajaksi valitun Renault Trucks T-sarjan kasvu oli meille tärkeä saavutus. Myöskin onnistuminen kevyemmän kaluston myynnissä,  esimerkiksi Hakonen Solutions Oy:lle toimitetuissa autoissa, oli meille tärkeää, Ahonen jatkaa.

- Uuden Renault Trucks T High tasalattiaohjaamomallin tuominen Suomen markkinoille viime vuoden alusta alkaen oli hyvä päätös. Se on osaltaan vaikuttanut hyvin positiivisesti Renault Trucksin merkkimielikuviin, Ahonen sanoo.

- Näemme Renault Trucksin kehittyvän nyt todella hyvin Suomessa. Asiakastyytyväisyys ja asiakkailta saamamme palaute on ollut positiivista, ja aivan eritysesti viime vuonna. Tuote on kunnossa, joten meillä on kaikki syyt uskoa kysynnän kasvuun entisestään, Ahonen summaa. 

Renault Trucksin täysin uudistunut mallisto kiersi vuoden 2015 aikana Suomea lukuisissa jälleenmyyjien koeajotilaisuuksissa sekä kuorma-autoalan tapahtumissa. Mallisto herätti suurta kiinnostusta ja asiakaspalaute laadusta, ajettavuudesta ja esimerkiksi ohjaamoista on ollut todella hyvää.
- Kasvua haetaan ja kasvatamme tai lisäämme resursseja tarpeen mukaan. Renault Trucks kuorma-autoja ja pakettiautoja tarjoavat kaikki Suomen 28 Volvo Group Trucks toimipistettä, kertoo Ahonen.

Vuonna 2016 mallistoa täydentävät uusi 11-litrainen Renault Trucks D Wide sekä Mestarin Master, näyttävä erikoisvarusteltu pakettiauto. T-sarjan ohjaamon harmaat sivuosat saa jatkossa suoraan tehtaalta maalattua samanväriseksi muun ohjaamon kanssa.

Myynti- ja huoltopalvelut maan kattavasti Volvo-verkostosta

Vuoden 2015 alusta alkaen koko Volvo Group Trucks huolto-ja korjaamoverkosto on palvellut myös Renault Trucks asiakkaita. Uusi verkosto varmistaa, että asiakas saa parasta mahdollista palvelua, ajoi hän missä päin Suomea tahansa. Verkostouudistus oli koko Renault Trucks Suomen historiassa erittäin merkittävä, ja on vahvistanut asiakkaiden merkkiuskoa entisestään. Huolto- ja korjaamopalveluja ovat viime vuoden alusta tarjonneet Volvo Truck Centereiden lisäksi myös yksityiset jälleenmyyjät Käyttöauto, Wetteri Power, Auto-Kilta Trucks, Raskaspari ja HF-Autohuolto. Renault Trucks myyntiä Suomessa hoitaa Volvo Group Truck Centereiden lisäksi Wetteri Power, Käyttöauto sekä Auto-Kilta Trucks.

- Verkostorakenne on selkeyttänyt Renault Trucksin toimintaa Suomessa. Verkoston laajeneminen on osa pitkän linjan kasvustrategiaamme Suomessa. Koko maan kattava auktorisoitu palveluverkosto on ammattiliikennettä harjoittavalle kuljetusyritykselle oleellinen asia, Volvo Finland Ab:n toimitusjohtaja Magnus Björklund sanoo.

Huoltopalveluiden laatuun panostetaan

Työnjohtajille, varaosahenkilöstölle ja mekaanikoille on viime vuonna järjestetty kattavasti Renault Trucks koulutusta.

- Olemme kouluttaneet yli 50 mekaanikkoa ympäri Suomen tapahtuneissa Renault Trucks erikoiskoulutuksissa. Teknistä koulutusta on järjestetty varsinkin Renault Trucks Master pakettiautojen huoltoja ajatellen, Volvo Finland Ab:n jälkimarkkinajohtaja Tommy Lindholm kertoo.

- Olemme myös hankkineet esim. tietokoneita ja korjaamovarusteita Renault Trucks huoltoja varten, jotta pystyisimme palvelemaan asiakkaitamme entistäkin paremmin, Lindholm jatkaa.

Renault kuorma-auto asiakkaita palvelee koko maan kattavasti 24/7 tiepalvelu. Renault Trucksin Start & Drive huolto- ja korjaussopimukset ovat voimassa koko verkostossa.

- Volvo Group Trucks huolto- ja korjaamoverkoston kautta Renault Trucks varaosien saatavuus on paras mahdollinen. Varaosatakuumme on yksi vuosi osille ja töille, kun osa asennettu valtuutetulla korjaamolla, Lindholm kertoo.

- Volvo Group Trucks verkostolla on alan moderneimmat vianetsintäjärjestelmät, jotka nopeuttavat huoltopalveluja entisestään ja koulutamme mekaanikkojamme jatkuvasti.  Volvo Group Trucks huolloissa autojen huoltovälejä optimoidaan myös oikeilla moottoreiden, vaihdelaatikoiden sekä taka-akseleiden öljylaaduilla, sanoo jälkimarkkinajohtaja Lindholm.

Kuvat:
Uusi tasalattiaohjaamoinen Renault Trucks T High on ollut Suomessa suosittu
Renault Trucks T-sarjan myynti nelinkertaistui suomessa vuonna 2015

Kuvia lisää myös mediacenterissä:
ks. renault-trucks.fi -> Alapalkissa ”Mediapankki” -> Pictures -> Vehicles (kuvia malleittain)

Lisätiedot:
Kimmo Ahonen, Myyntijohtaja, Volvo Finland Ab, puh. 040 518 9962, kimmo.ahonen@volvo.com

Mikko Aules, Tuotepäällikkö, Renault Trucks, Volvo Finland Ab, 050 433 7913
mikko.aules@renault-trucks.com

Tommy Lindholm, Jälkimarkkinajohtaja, Volvo Finland Ab, puh. 050 302 2905, tommy.v.lindholm@volvo.com

Annika Martas, Marketing Communications & PR Manager, Renault Trucks,
Volvo Finland Ab, puh. 040 734 2799, annika.martas@renault-trucks.com

Renault Trucks kuuluu Volvo Group Trucks konserniin, Suomessa Volvo Finland Ab:hen. Asiakkaita palvelee laaja ja laadukas Volvo Group Trucks verkosto, jossa on Renault Trucks kuorma-autojen ja palvelutuotteiden myynti, sekä auktorisoidut huolto-sekä korjaamopalvelut. Renault Trucksin kattava mallisto alkaa aina kokonaispainoltaan 2,8 tonnin pakettiautosta jatkuen raskaimpiin kokonaispainoltaan 26 tonnin raskaisiin kuorma-autoihin. Koko mallisto on uudistunut. Osoituksena onnistuneesta malliston uusiutumisesta voi pitää Renault Trucksin saavuttamaa, kansainvälistä Vuoden Kuorma-auto, International Truck of the Year 2015-titteliä.