Uutiset


10.03.2020

Renault Trucks aloittaa sähkökuorma-autojen sarjatuotannon

sähköistä sarjana

D- ja D Wide Z.E. -sähkökuorma-autojen sarjatuotanto alkaa Renault Trucksin Blainville-sur-Ornen tehtaalla Ranskan Normandiassa maaliskuussa 2020. Sarjatuotanto on käännekohta kaupunkiliikenteen muutoksessa.  Suomeen myynti aloitetaan lähiaikoina. Sähköistä mallistoa tuodaan Suomeenkin tulevaisuudessa pakettiautosta kolmiakseliseen kuorma-autoon asti.

Vuodesta 1957 lähtien toiminut Normandian tehdas on erikoistunut keskisuurten ajoneuvojen ja kuorma-autojen ohjaamojen tuotantoon. Joka päivä tehtaalla valmistetaan 240 ohjaamoa ja kootaan 72 kuorma-autoa. Tehtaalla aloitetaan nyt myös sähkökuorma-autojen kokoaminen.

Sähkökuorma-autoille omistettu erillinen Z.E. rakennus

Blainville-sur-Ornen teollisuusalueelle on rakennettu erilaisia valmiuksia sähkömallien valmistamiseksi.  Kuorma-autojen kokoonpanolinjan vieressä sijaitseva 1800 m²:n Z.E.(zero emission) -rakennus on nyt kokonaan omistettu sähköajoneuvoihin liittyville teknisille toiminnoille.

Tekniset toimenpiteet, joihin kuuluvat muun muassa komponenttien hankkiminen ja kokoonpano, suoritetaan kokoonpanolinjan läpi kulkeville Renault Trucks D- ja D Wide Z.E. -malleille. Tätä rakennusta käytetään myös komponenttien varastointiin. Akkuja säilytetään erityisellä lämpötilavalvotulla alueella.

Sähkökuorma-auto valmistuu 50 tunnissa

Sähkökuorma-autojen tuotannon valmistelut alkavat viikkoa ennen kuin autot kulkevat kokoonpanolinjan läpi. Alustavat toimenpiteet suoritetaan Z.E.-rakennuksessa. Ammattitaitoiset teknikot kokoavat erilaisia sähköautoille ominaisia alikokoonpanoja (voimalinja, moottori, vaihteisto, keskusyksikkö jne.). Valmiit alikokoonpanot kuljetetaan kokoonpanolinjalle asennettaviksi ajoneuvoon.

Renault Trucks D- ja D Wide Z.E. -mallit kootaan samalla linjalla kuin vastaavat dieselmallit. Kokoonpanolinjan lopussa sähköautot palautetaan Z.E.-rakennukseen teknikoille, jotka suorittavat vielä muutamia teknisiä toimenpiteitä ja laatutestejä.

Yhden sähköauton valmistamiseen kuluu yhteensä 50 työtuntia.

Renault Trucks ennustaa, että sähköajoneuvojen osuus Euroopan myynnistä on 10 prosenttia vuoteen 2025 mennessä.

https://switch-to-electric.com/

https://www.renault-trucks.fi/uutiset

#SwitchToElectric

#GenerationZE

Web             www.renault-trucks.fi

FB                www.facebook.com/renaulttruckssuomi
Instagram    www.instagram.com/renaulttruckssuomi

 

Lisätietoja:

Pasi Gerpe, Myyntijohtaja, Renault Trucks, Volvo Finland Ab
Puh. 050 505 8755, pasi.gerpe@renault-trucks.com

Renault Trucks

Renault Trucks toimittaa monipuolisia palveluita ja ajoneuvoja painoluokissa 2,8-120 t jakelu-, maansiirto- ja kaukokuljetuksiin. Renault Trucks kuorma-autot tunnetaan kestävyydestään ja järeydestään sekä pienestä polttoaineenkulutuksesta, minkä vuoksi kuljetusasiakkaiden tuottavuus ja käyttökustannusten hallinta paranee.

Renault Trucks hyötyajoneuvojen sekä kuorma-autojen huoltoja hoitaa yli 1 500 toimipisteestä koostuva maailmanlaajuinen huoltoverkosto. Renault Trucks kuuluu Volvo Group -konserniin, joka on maailman suurimpia kuorma-, linja- ja maansiirtoautojen sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Groupissa työskentelee 105 000 ihmistä, tuotantolaitoksia on 18 maassa ja tuotemyyntiä yli 190 markkina-alueella.