Uutiset


04.04.2019

Renault Trucks parantaa tienkäyttäjien turvallisuutta

Renault Trucks pyrkii jatkuvasti parantamaan kaupunkilaisten, kuljettajien ja kuormien turvallisuutta. Nyt C- ja K-sarjoihin lanseerataan saataville uusia ominaisuuksia, jotka edistävät maansiirtoautojen soveltumista kaupunki- ja työmaaympäristöihin.

Kuorma-autojen soveltuminen koko ajan vilkastuvaan liikenteeseen edellyttää turvallisuusnäkökohtien entistäkin parempaa huomioimista. Renault Trucks on jo pitkään varustanut ajoneuvonsa monipuolisilla turvallisuusjärjestelmillä, ja tuo nyt markkinoille viisi muiden tienkäyttäjien turvallisuutta parantavaa varustetta. Nämä kilpailukykyiset ja käytännölliset ratkaisut parantavat etenkin kevyen liikenteen turvallisuutta kaupunkiympäristössä.

  • Seisontajarrun päällekytkentä (karkaamisenestotila) vähentää odottamattoman liikkeellelähdön riskiä, kun kuljettaja on poissa ohjaamosta. Jarrujärjestelmä kytketään automaattisesti päälle, kun auton ovi avataan, jolloin kuorma-auto ei lähde liikkeelle omia aikojaan.

  • Matkustajan puolen erikoisovi, jossa on alaikkuna, mikä parantaa kuljettajan suoraa näkyvyyttä, sillä kuljettaja näkee mahdolliset muut tienkäyttäjät.

  • Ajoneuvon ulkopuolelle sijoitetut kamerat parantavat kuljettajan epäsuoraa näkökenttää Kuvaa tiestä välitetään Roadpad+ ‑näytölle.

  • Ajoneuvon ulkopuolelle (kuljettajaan nähden vastakkaiselle puolelle) sijoitettavat tunnistimet parantavat kuljettajan valmiuksia havaita katveessa olevia tienkäyttäjiä. Kuljettaja saa varoituksen ohjaamossa sekä äänimerkillä että merkkivalolla.

  • Ulkopuolelle sijoitettavat varoituskaiuttimet varoittavat kevyttä liikennettä, kun ajoneuvo valmistautuu kääntymään kuljettajan puoleen nähden vastakkaiseen suuntaan, kun ajoneuvo peruuttaa ja kun kuljettaja käyttää ajoneuvon päällirakennetta.

  • Kaiutinta täydentää kaksi merkinantolaitetta, jotka on tarkoitettu kuulovammaisille tai kuulokkeita käyttäville tienkäyttäjille.

 

Nämä turvallisuusratkaisut täydentävät Renault Trucksin kuorma-automalliston nykyisiä turvallisuusominaisuuksia. Näitä ovat esimerkiksi automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä (AEBS), etutörmäysvaroitin (FCW), kaistavahti (LDWS), tutkaohjattu ACC-vakionopeudensäädin, ajonvakautusjärjestelmä (ESC) ja sähkötoiminen seisontajarru (EPB), joka kytketään automaattisesti päälle moottorin sammuessa. Työmaa-ajon turvallisuuden parantamiseksi maansiirtoautomalliston kuorma-autoissa on maastoajotila ja maastovakionopeudensäädin vakiovarusteena.

Lisätietoja:


Ville Mamia, Tuotepäällikkö
Renault Trucks, Volvo Finland Ab
puh. 050 369 7276, ville.mamia@renault-trucks.com

Renault Trucks – Member of the Volvo Group

Renault Trucks on Volvo Group -konserniin kuuluva tuotemerkki. Renault Trucks kuorma- ja pakettiautojen myynti ja huolto Suomessa: Volvo Truck Center -toimipisteet, Wetteri Power, Käyttöauto Trucks, Auto-kilta Trucks, Raskaspari, HF-Autohuolto. Maahantuonti: Volvo Finland Ab.

Renault Trucks toimittaa kuljetusalan ammattilaisille lukuisia erilaisia palveluita ja ajoneuvoja (2,8–120 t), jotka räätälöidään paikallis- ja aluejakelun, maansiirron ja kaukokuljetusten tarpeisiin. Kestävien, luotettavien ja taloudellisten Renault Trucks -ajoneuvojen avulla asiakkaat voivat parantaa tuottavuuttaan ja pitää liiketoimintakustannukset hallinnassa.

Volvo Group on maailman johtavia kuorma-autojen, linja-autojen, maansiirtokoneiden sekä meri- ja teollisuusmoottoreiden valmistajia. Volvo Groupin palveluksessa on noin 95 000 työntekijää.

www.renault-trucks.fi
www.facebook.com/renaulttruckssuomi
www.instagram.com/renaulttruckssuomi

(Undefined constant : MOBILE_A_VOIR_AUSSI)