Uutiset


 

12.12.2018

RENAULT TRUCKS D 2019 – POLTTOAINESÄÄSTÖT JOPA 7 %

Renault Trucks esittelee uuden Renault Trucks D- ja D Wide jakeluautojen vuoden 2019 malliston. Aerodynamiikka ja kuljettajan mukavuus ovat uusissa maleissa entistäkin paremmat, ja ajoneuvot on varustettu uusilla Euro 6 Step D moottoreilla. Näiden parannusten sekä uusien varusteiden ansiosta polttoaineenkulutus pienenee jopa 7 % aiempaan sukupolveen verrattuna.

Euro 6 Step D moottorit

DTI 5-, DTI 8- ja DTI 11-moottorit ovat 1.9.2019 voimaan tulevien Euro 6 Step D määräysten mukaisia. Renault Trucks D- ja D Wide mallien moottoreita on päivitetty, ja niissä on nyt uuden sukupolven hiukkassuodatin.
Polttoaineenkulutuksen optimoimiseksi DTI 5- ja DTI 8 moottoreihin on asennettu uudet ohjelmistot. Myös lisävarusteiden valikoima on uudistettu, ja Renault Trucks D- ja D Wide malleissa on uusi öljynjäähdytysjärjestelmä sekä matalavirtauksinen vesipumppu.

Optimoitu aerodynamiikka

Renault Trucksin viimeaikainen työ Urban Lab 2 konseptiauton parissa on osoittanut, että aerodynamiikan optimointi on eräs tärkeimpiä keinoja, kun erityisesti kaupunkikeskusten alueella ajettavien jakeluautojen polttoaineenkulutusta ja CO2-päästöjä pyritään pienentämään. Ilmanvirtauksen ja samalla myös polttoaineenkulutuksen pienentämiseksi Renault Trucks D- ja D Wide mallien aerodynamiikka on optimoitu. Vuoden 2019 mallit on varustettu uusilla sivuilmanohjaimilla sekä uudella säädettävällä kattoilmanohjaimella, joka sopii 12 eri säätötason ansiosta kaikenlaisiin korityyppeihin.

Turvallisuus ja ajomukavuus

Renault Trucks D- ja D Wide mallit on nyt varustettu uusilla kuljettajan työtä helpottavilla ja turvallisuutta sekä ajomukavuutta parantavilla järjestelmillä. Tutkaohjattu ACC-vakionopeudensäädin pitää automaattisesti turvavälin edelläajavaan. Tämä sujuvoittaa ajamista vilkkaassa liikenteessä sekä parantaa kuljettajan jaksamista. Myös säädettävä ASL-nopeudenrajoitin on tärkeä ominaisuus. Molempien järjestelmien hallintalaitteet sijoitetaan kätevästi kuljettajan ulottuville ohjauspyörään, jolloin ajamisesta tulee turvallisempaa ja tehokkaampaa. Näiden parannusten sekä uusien varusteiden ansiosta asiakkaiden polttoaineenkulutus pienenee jopa 7 % aiempaan sukupolveen verrattuna.

Renault Trucks D ja D Wide 2019 ovat nyt tilattavissa. Ne ovat biodieselyhteensopivia (jopa 100 %), ja saatavana on myös CNG-malli.

www.renault-trucks.fi/verkosto

Renault Trucks lyhyesti

Yli satavuotisesta ranskalaisesta kuorma-auto-osaamisesta ja -perinteestä ammentava Renault Trucks toimittaa kuljetusalan ammattilaisille lukuisia erilaisia palveluita ja ajoneuvoja (2,8–120 t), jotka räätälöidään paikallis- ja aluejakelun, maansiirron ja kaukokuljetusten tarpeisiin. Kestävien, luotettavien ja taloudellisten Renault Trucks -ajoneuvojen avulla asiakkaat voivat parantaa tuottavuuttaan ja pitää liiketoimintakustannukset hallinnassa. Renault Trucks -kuorma-autojen jakelusta ja huollosta huolehtii jälleenmyyjäverkosto, jossa on yli 1 500 huoltopalvelupistettä.
Renault Trucks on osa Volvo Groupia, joka on maailman johtavia kuorma-autojen, linja-autojen, maansiirtokoneiden sekä meri- ja teollisuusmoottoreiden valmistajia. Volvo Group tarjoaa myös kokonaisvaltaisia rahoitus- ja palveluratkaisuja. Volvo Groupin palveluksessa on noin 95 000 työntekijää. Tuotantolaitoksia yhtiöllä on 18 maassa, ja yhtiön tuotteita myydään yli 190 markkina-alueella.