Uutiset


 

02.09.2013

RENAULT TRUCKS GUINNESSIN ENNÄTYSTENKIRJAAN

Maailman suurin kolmiulotteinen katutaideprintti

6. ja 7. heinäkuuta Renault Trucks järjesti yleisölle ainutkertaisen tilaisuuden Place Bellecourissa Lyonissa: mahdollisuuden päästä maailman suurimpaan kolmiulotteiseen katutaideprinttiin. Tämä performanssi, joka perustuu perspektiivin vaihtamiseen ja kuviin, joista tulee kolmiulotteisia vain tietyistä kulmista katsottuna, on päässyt Guinnessin ennätystenkirjaan. Tämä antoi samalla mahdollisuuden juhlistaa uuden ajoneuvomalliston julkistamista yhdessä Lyonin asukkaiden kanssa.


Lyonin asukkaat pääsivät ihailemaan teosta, jonka Renault Trucks ja taiteilija François Abélanet järjestivät Place Bellecourissa, Lyonissa 6. ja 7. heinäkuuta klo 9.00–20.00. Teos koostui neljästä valtavasta kolmiulotteisesta katutaideprintistä, jotka valmistettiin ja asennettiin kaupungin suurimmalle aukiolle. Näiden taideteosten ideana on leikkiä perspektiivillä niin, että kuvista muodostuu kolmiulotteisia vain, kun teoksia katsellaan tietystä kulmasta. Yksi töistä oli alaltaan 4 227,5 m², ja sillä Renault Trucks pääsi Guinnessin ennätystenkirjaan nimikkeellä "maailman suurin anamorfoosiprintti". Todistus luovutettiin Renault Trucksin toimitusjohtajalle Bruno Blinille lauantaina 6.7. Lyonissa. Läsnä oli myös senaattori ja Lyonin pormestari Gérard Colomb.


– Olemme erittäin ylpeitä siitä, että olemme voineet esitellä tämän teoksen niin monille kävijöille viikonlopun aikana. Renault Trucks on perustettu Lyonissa ja toimii täällä yhä aktiivisesti, ja Lyonin asukkaat voivat olla ylpeitä heidän kaupungissaan tapahtuvasta tuotantotyöstä. Halusimme antaa yleisölle mahdollisuuden löytää uusi ajoneuvomallistomme ja tutustua siihen omaperäisellä ja mieleenpainuvalla tavalla, Renault Trucksin toimitusjohtaja Bruno Blin kertoi.

Koko perheen tapahtuma
Kävijät eivät jättäneet käyttämättä mahdollisuutta osallistua Renault Trucksin järjestämään tapahtumaan. – Tulin katsomaan rue de la République -kadulla näytteillä olevia vanhoja kuorma-autoja 8- ja 11-vuotiaiden lasteni kanssa, kertoo Lyonin 3. arrondissementissä asuva Eric. – Samalla huomasimme aukiolla näytteillä olevat teokset, ja ne tekivät meihin suuren vaikutuksen. Ne vaikuttivat taianomaisilta, ja lapset halusivat ehdottomasti tietää, kuinka ne oli tehty!

4 227,5 m²:n anamorfoosi lukuina

10 kilometriä saumaommelta

2,5 km vetoketjuja

50 Gt:n tiedosto

8 miljardia kuvapistettä

Huom:
Tämä ennätysteos on osa Truck de Ouf -tapahtumaa, jonka Renault Trucks järjesti uuden ajoneuvomallistonsa kunniaksi 6. ja 7. heinäkuuta Lyonissa. 
Place Bellecour: anamorfoosien ympärille järjestettiin paljon nähtävää niin nuorelle kuin vanhemmallekin väelle.  

Rue de la République: Renault Trucks järjesti Marius Berliet -säätiön kanssa historiallisen näyttelyn automerkin vaiheista. Mukana oli M. Berliet’n symboliksi muodostuneen vuoden 1910 automallin ainoa säilynyt yksilö, joka on luokiteltu historialliseksi monumentiksi.
Rue de la République -kadun varrella oli näytteillä malleja, jotka ovat vaikuttaneet kuorma-autojen ja tiekuljetusten kehitykseen, sekä kuvia Renault Trucksin tuotanto- ja yrityshistoriasta Berliet'stä aina nykypäivään saakka.