Uutiset


 

21.01.2019

Renault Trucks ja kilpa-autolija Jonne Ollikainen yhteistyöhön

Vasta 16-vuotias, menestyksekkään ja nousujohteisen uran kartingautojen parissa tehnyt kilpa-autoilija Jonne Ollikainen siirtyy Renault Trucks Suomen tukemana rallicrossin kansainväliseen RX Academy sarjaan kaudelle 2019. Kaikkiaan kuusi osakilpailua sisältävä RX Academy on askel kohti rallicrossin kansainvälistä RX-pääluokkaa.

Renault Trucks ja kilpa-autoilija Jonne Ollikainen ovat solmineet vuoden 2019 kilpailukauden kattavan yhteistyösopimuksen. Nyt sovitun yhteistyön myötä Ollikaisen ajaa kaikki kuusi osakilpailua Renault Clio RS kilpa-autolla, jossa Renault Trucksin näyttävät logot ja valmistajan ikoninen musta-punainen-valkoinen väriteema.

- Olemme iloisia että voimme osaltamme tukea nuorta ja lahjakasta suomalaista moottoriurheilijaa matkalla kohti kansainvälistä menestystä. Renault Trucksilla on pitkät, nyt jo kolmelle eri vuosisadalle yltävät perinteet moottoriurheilun parista sen kaikissa eri alalajeissa. Yhteistyön myötä toivotamme Jonne Ollikaisen tervetulleeksi mukaan Renault Trucksin  menestyksekkääseen moottoriurheiluperheeseen, sanoo Renault Trucks, Volvo Finland Ab:n myyntijohtaja Pasi Gerpe

Jonne Ollikainen

Vasta 16 vuotiaalla suomalaislahjakkuudella Jonne Ollikaisella on takanaan jo kymmenen vuoden kilpailukokemus kotimaisista ja kansainvälisistä kartingautokilpailuista. Kilpailemisen Ollikainen aloitti kartingin Cadet-luokassa vuonna 2009. Kilpa-autoilun ohella Jonne opiskelee parhaillaan lukion ensimmäisellä luokalla.

- On todella mahtavaa siirtyä kartingista isompiin autoihin. Kävin syksyllä testaamassa RX Academyn Clioa, ja homma tuntui tosi mukavalta, kertoo Jonne Ollikainen. Ensimmäiseen kauteen uudessa luokassa ja uudella autolla täytyy silti lähteä jalat maassa opettelemaan uudet asiat. Toki talvikaudella tullaan tekemään hyvää valmistautumista omalla harjoitusautolla, samoin kuin kuntopohjaa vahvistetaan säännöllisellä harjoitusohjelmalla, mikä on mahdollista moottoriurheilupiireissä erittäin hyvin tunnetun ja korkealle arvostetun kuorma-autovalmistajan tarjoamalla tuella.

 

Katsojaystävällinen laji

RX Academyn vuoden 2019 kilpailukalenterissa on yhteensä kuusi osakilpailua, joista yksi ajetaan Suomessa rallicrossin SM-sarjan yhteydessä ja loput Ruotsissa, Norjassa ja Latviassa pohjoismaisen RallyX Nordic-sarjan yhteydessä. Rallicross on erittäin tiivistunnelmainen ja katsojaystävällinen moottoriurheilulaji. Kaikki osakilpailut järjestetään suljetuilla moottoriradoilla, joihin on katsomoista hyvä näkyvyys. RX Academyn toteutuksesta vastaa suomalainen, pitkän linjan toimija kansainvälisessä rallicrossissa, SET Promotion Oy. 

RX Academyssä kaikki kuljettajat ajavat teknisesti täysin identtisillä Renault Sportin sarjaan rakentamilla etuvetoisilla Renault Clio RS RX kilpa-autoilla, joissa tilavuudeltaan 1,6 litraiset ja 220 hevosvoimaa tuottavat turbomoottorit. 6-vaihteisella seqventaalivaihteistolla varustetut autot kiihtyvät 0 – 100 km/h jopa 5,5 sekunnissa.

Ajan hermolla
RX Academyä ja Jonne Ollikaisen kauden etenemistä seuraat vaivattomasti sekä Renault Trucks Suomen että Jonne Ollikaisen ja RX Academyn sosiaalisen median kanavilta.
Facebookissa: Renault Trucks Suomi, RXAcademyOfficial ja @jonneollikainen
Instagram: @renaulttruckssuomi, @rxacademyofficial ja @jonneollikainen

Kilpailukalenteri 2019

1.  Holjes, Ruotsi 18.5.
2.  Holjes, Ruotsi 19.5.
3.  Nysum, Tanska 2.6
4.  Riika, Latvia 21.7.
5.  Suomi, Kouvola 25.8.
6.  Tierp, Ruotsi 22.9.Jonne Ollikainen
Syntynyt Espoossa 10.7.2002
Kotipaikka Liminka
Seura Oulun FK-125
Opiskelee Limingan Lukiossa

Saavutukset:
Ensimmäinen kartingkilpailu vuonna 2009.
2012 Mini 60 junior –luokka SM 1.
2013 Mini 60 –luokka SM 5.
2014 Mini 60 –luokka SM 1.
2016 OK junior –luokka SM 4.
2016 Suomen edustajana CIK-FIA Academy Trophy
2017 OK –luokan CIK-FIA Euroopan mestaruus sarja sekä SM-sarja
2018 OK –luokka SM 5.

RX Academy:   
https://www.facebook.com/RXAcademyOfficial/

https://www.instagram.com/rxacademyofficial/

https://www.rx-academy.com/

Jonne Ollikainen:                        

https://www.facebook.com/jonneollikainen/

https://www.instagram.com/jonneollikainen/