Uutiset


05.02.2019

Renault Trucks jatkaa yhteistyötä Maailman ruokaohjelman kanssa

Renault Trucks on viiden vuoden ajan toimittanut kuljetuskalustoa ja lähettänyt henkilökuntaa kouluttamaan mekaanikkoja ja paikallisia asiantuntijoita World Food Program eli Maailman Ruokaohjelman avustustyöhön tueksi. Yhteistyön tulokset ovat olleet erittäin positiivisia, jonka vuoksi Renault Trucks on nyt uudistanut yhteistyösopimuksen seuraavalle kolmelle vuodelle.

Maailman ruokaohjelma, World Food Programme WFP, on johtava humanitaarinen järjestö, joka toimittaa elintarvikeapua hätätilanteissa ja työskentelee eri yhteisöjen kanssa nälänvastaisessa taistelussa.  Renault Trucks on vuodesta 2012 lähtien käyttänyt liikkuvaa koulutusyksikköä ja lähettänyt työntekijöitä useisiin Maailman ruokaohjelman toimipaikkoihin Afrikassa kouluttamaan paikallisia avustusjoukkoja. Yhteistyö Maailman Ruokaohjelman kanssa on yksi Renault Trucksin yhteiskuntavastuuta koskevista toimintaohjelmista.

Tähän asti kahdessatoista Afrikan maassa on järjestetty viisitoista koulutusta, joista ovat hyötyneet yhteensä kaksisataa mekaanikkoa, korjaamoesimiestä ja kuljetuspäällikköä. Ruoka-avun toimitusvarmaa kuljetusketjua varten on tärkeää, että paikallisia ruoka-avun kuljettajia koulutetaan kuljetuskaluston tehokkaaseen ja turvalliseen käyttöön.

Maailman ruoka-ohjelman kohteissa olosuhteet ovat äärimmäisen kovat. Jotta ruoka-apu saadaan perille, kuljetuskaluston on oltava kestävää ja luotettavaa. Esim. 200 kilometrin ruoka-avustusmatka saattaa kovista olosuhteista johtuen kestää kaksi päivää. Mekaanikkoja kouluttamalla he oppivat toimimaan ja tarvittaessa huoltamaan raskasta kalustoa esimerkiksi hankalissa viidakko-olosuhteissa.

Maailman ruokaohjelman WFP:n johtaja Jean-François Milhaud on tyytyväinen yhteistyöhön Renault Trucksin kanssa:  

”Maailman ruokaohjelman yhteistyö Renault Trucksin kanssa on erittäin tärkeää ja arvostettua. Renault Trucksin antama tuki henkilöstön kouluttamiseen ja osaamisen parantamiseen on ollut todella arvokasta, ja siitä on ollut meille paljon hyötyä. Olemme mm. saavuttaneet kustannussäästöjä, koulutus on motivoinut henkilöstöä ja uuden tietotaidon myötä olemme onnistuneet tehostamaan toimintaamme.”

Kovat olosuhteet kestävä K-sarjalainen avustustyön tueksi

Uusitun yhteistyösopimuksen myötä Renault Trucks lähettää Maailman ruokaohjelman käyttöön mm. toisen liikkuvan koulutusyksikön Renault Trucks K 6x6:n, joka on tarkoitettu Länsi-Afrikassa työskentelevien Maailman ruokaohjelman-tiimien työn tukemiseen. Ensimmäinen liikkuva koulutuksen asemapaikka on Itä-Afrikassa. Uusi koulutusyksikkö helpottaa koulutusten järjestämisen logistiikkaa.

Kuljettajakoulutus avainasemassa

Renault Trucksin vapaaehtoistyöntekijät lähetetään paikan päälle tarjoamaan teknistä tukea Maailman ruokaohjelman henkilöstölle ja kouluttamaan heitä kuljetusten hallinnan tärkeimmillä osaamisalueilla.  Renault Trucks lisää ohjelmaan myös uuden koulutusjakson, joka on suunniteltu nimenomaan vaikeassa maastossa työskenteleville kuljettajille. Koulutuksen myötä kuljettajat saavat syvällistä tietoja ajoneuvostaan ja sen ominaisuuksista, jotta he pärjäävät paremmin hankalissa tilanteissa. Kouluttajat auttavat kuljettajia saavuttamaan taloudellisen ajon perustaidot. Myös mekaanikkojen, korjaamoesimiesten ja kuljetuspäälliköiden koulutukset jatkuvat kuten tähänkin asti.

 

Renault Trucksin ja Maailman ruokaohjelman koulutustapahtumia 2019:

- Tammikuu 2019: Kuljettajakoulutus Etiopiassa.

- Huhtikuu 2019: Mekaanikkokoulutus Ugandassa

- Kesäkuu 2019: Kuljettajakoulutus Kongon demokraattisessa tasavallassa

- Marraskuu 2019: Kuljetuspäällikkökoulutus Lyonissa

 

World Food Programme (WFP), Maailman ruokaohjelma
YK:n World Food Programme (WFP) auttaa vuosittain 80 miljoonaa ihmistä noin 80 maassa. WFP on johtava humanitaarinen järjestö nälänvastaisessa taistelussa. Se toimittaa ruoka-avustusta hätätilanteissa ja työskentelee ravitsemuksen ja kestokyvyn parantamiseksi. Yhdellä yhdeksästä ihmisestä maailmassa ei vieläkään ole tarpeeksi syötävää. Ruoka ja ruoka-avustus ovat keskiössä nälän ja köyhyyden välistä kierrettä ratkottaessa. Joka päivä WFP:n 5 000 kuorma-autoa, 20 laivaa ja 92 lentokonetta toimittavat ruokaa ja muuta apua tarvitseville. erittäin vaikeissa olosuhteissa, hätätilanteissa ja ympäristöissä, usein myös konfliktialueilla.