Uutiset


 

23.04.2020

Renault Trucks tehtaat käynnistyvät Ranskassa

Tuotantolaitokset avataan vaiheittain ja alkuun pienemmällä kapasiteetilla

Renault Trucks tehtaiden tuotanto pysäytettiin 18. maaliskuuta Covid -19 pandemian vuoksi. Tehtaat käynnistetään 22.4. alkaen vaiheittain uudelleen. Tehdastyöntekijöiden terveydestä ja turvallisuudesta huolehditaan tarkasti: koneet, työasemat ja -välineet desinfioidaan, käytössä ovat erilaiset turvavarusteet ja riittävistä etäisyyksistä pidetään huolta.

Tehdassulun aikana Renault Trucks on jatkanut asiakkaidensa palvelemista niin hyvin kuin mahdollista. Varaosien toimitukset sekä kuorma-autojen huoltokorjaamopalvelut ovat toimineet normaalisti myös tehdassulun aikana. Varaosa- ja huoltotoiminnot ovat välttämättömiä, jotta yhteiskunnalle elintärkeiden palvelujen jatkuvuus ja esimerkiksi ruoka- ja lääkekuljetukset voidaan hoitaa normaalisti.

Vajaan kuukauden ajan suuri osa Ranskan Renault Trucks tuotanto-, myynti-, tuotekehitys- ja tutkimus -osastojen henkilökunnasta on väliaikaisesti ollut lomautettuna.

Ranskan ammattiliitot ovat nyt yksimielisesti solmineet uuden sopimuksen, jolla varmistetaan oikeudenmukainen korvaus lomautetulle henkilöstölle lomautusten ajalle.

Sopimus on voimassa 3. heinäkuuta saakka. Työehtosopimuksen, sekä Renault Trucksin johdon myöntämän lisätuen ansiosta, eri työntekijä- ja palkkaryhmien väliset erot yhdenmukaistetaan niin, että kaikille työntekijöille, palkkaluokasta riippumatta, korvataan 92% normaalista nettopalkasta koko lomautusten ajalta.

”Tämän sopimuksen avulla kaikkia työntekijöitä voidaan kohdella tasapuolisesti tämän ennenäkemättömän kriisin aikana. Kaikki työntekijät saavat melkein 100% normaalista palkasta. Hyödynnämme lomarahojen ’takaisinostoa’, ja samalla turvaamme yrityksen tulevaisuutta.  Työntekijät ovat tulleet vastaan lomarahoihin liittyen, ja Renault Trucks tukee palkanmaksua 8%”, Renault Trucksin pääjohtaja Bruno Blin kertoo.

Renault Trucksin tehtaat avautuvat vaiheittain

Renault Trucks tuotantolaitokset käynnistyvät vähitellen 22. huhtikuuta 2020 alkaen. Ensin avataan Lyon-Venissieuxin moottoritehdas. Muiden Renault Trucksin tuotantolaitosten, kuten Bourg-en-Bressen ja Blainville-sur-Ornen kokoonpanotehtaat, jatkavat toimintaansa tulevien viikkojen aikana. Kaikkien tuotantolaitosten osalta tuotanto aloitetaan ensin hyvin alhaisella tuotantotahdilla normaalitilanteeseen verrattuna. Uudelleenkäynnistys tapahtuu tulevien viikkojen aikana asiakaskysynnän ja alihankkijoiden toimituskyvyn mukaan, sekä synkronoidusti muiden Volvo Group -tehtaiden kanssa.

Teollisuuden uudelleenkäynnistäminen edellyttää, että kussakin toimipaikassa otetaan käyttöön ammattiliittojen sekä henkilökunnan kanssa yhteisesti sovitut työterveyteen liittyvät toimenpiteet. Työterveyslääkärit ovat esim. laatineet työntekijöille tarkat kulkureitit pukuhuoneesta työpisteelle. Ohjaamalla liikkumista tehtailla voidaan eliminoida viruksen kanssa kosketuksiin joutumisen riski. Tehtailla tullaan tarkasti huolehtimaan etäisyyksistä, erilaisten suojavarusteiden käytöstä, tilat ja välineet puhdistetaan hyvin, liikkumista rajataan ja huolehditaan siitä, ettei liian moni ihminen ole samaan aikaan samassa tilassa.

”Jatkamme toimintaa vain, jos työterveys- ja turvallisuusolosuhteet hoidetaan esimerkillisesti - kompromisseja emme tee. Siksi aiomme aloittaa uudelleenkäynnistykset vaiheittain. Alkujakson aikana pääsemme testaamaan ohjeistuksia, toimitusketjuja ja logistiikkaa, ennen kuin harkitsemme tehtaiden ylösajoa täydellä kapasiteetilla", pääjohtaja Bruno Blin sanoo.

Myynti-, tutkimus- ja kehitystyötä tekevät henkilöt työskentelevät edelleen mahdollisimman paljon kotikonttoreilta käsin.

Samanaikaisesti tehtaiden uudelleen käynnistämisen kanssa Renault Trucksin johto tutkii asiakkaiden, jälleenmyyjien ja eri korinvalmistajien ja muiden yhteistyökumppaneiden tilannetta ja analysoi markkinoiden kehitystä, jotta tuotantoa voidaan mukauttaa tuleville kuukausille.

Suomen osalta Renault Trucks auktorisoidut huoltokorjaamopisteet koko Suomessa ovat auki täysin normaalisti. Varaosien saatavuus on myös pandemian aikaan erinomaisella tasolla ja automyynti palvelee normaalisti, osittain etäkonttoreilta käsin.

Korona –viestintää osoitteessa: www.renault-trucks.fi/korona

Facebook    www.facebook.com/renaulttruckssuomi

Instagram    www.instagram.com/renaulttruckssuomi

www.renault-trucks.fi

Lisätietoja:

Anne-Cécile Bénita
Director Corporate Communication & Media
Renault Trucks HQ
Tel. +33 (0)6 64 05 13 78
anne-cecile.benita@renault-trucks.com


Pasi Gerpe
Myyntijohtaja, Renault Trucks
Volvo Finland Ab
Puh. 050 505 8755
pasi.gerpe@renault-trucks.com

Renault Trucks

Renault Trucks toimittaa monipuolisia palveluita ja ajoneuvoja painoluokissa 2,8-120 t jakelu-, maansiirto- ja kaukokuljetuksiin. Renault Trucks kuorma-autot tunnetaan kestävyydestään ja järeydestään sekä pienestä polttoaineenkulutuksesta, minkä vuoksi kuljetusasiakkaiden tuottavuus ja käyttökustannusten hallinta paranee.

Renault Trucks hyötyajoneuvojen sekä kuorma-autojen huoltoja hoitaa yli 1 500 toimipisteestä koostuva maailmanlaajuinen huoltoverkosto. Renault Trucks kuuluu Volvo Group -konserniin, joka on maailman suurimpia kuorma-, linja- ja maansiirtoautojen sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Groupissa työskentelee 105 000 ihmistä, tuotantolaitoksia on 18 maassa ja tuotemyyntiä yli 190 markkina-alueella.