Uutiset


11.04.2018

Renault Trucks vahvistaa Optitrack-järjestelmää

Renault Trucks täydentää Optitrack-järjestelmäänsä uusilla ominaisuuksilla, jotka lisäävät ajoneuvojen vetotehoa ja ylläpitävät korkeaa suorituskykyä maastoon katsomatta. Renault Trucksin valikoimaan tulee myös uusi Optitrack+ ‑versio, jonka hydraulimoottorit helpottavat työntekoa erittäin vaativissa olosuhteissa.

Renault Trucks on kehittänyt Optitrackin yhteistyössä Poclain Hydraulics ‑yhtiön kanssa vuonna 2009. Järjestelmä on saatavana Renault Trucks C2.5-malliston ajoneuvoihin, ja se tuottaa tilapäistä lisävetotehoa etupyörien napoihin sijoitetun kahden hydraulimoottorin avulla.

Järjestelmän ansiosta asiakas voi käyttää jokapyörävetoa tilapäisesti ja tarveperustaisesti ilman ”perinteisten” jokapyörävetoisten ajoneuvojen haittapuolia, jotka liittyvät etenkin polttoaineenkulutukseen, kuormauskorkeuteen, ylläpitokustannuksiin ja lisäpainoon.

Renault Trucks vahvistaa Optitrack-järjestelmäänsä uusilla ominaisuuksilla:

Erinomaista vetotehoa

Järjestelmän hydraulipaine on aiemman 420 baarin sijaan nyt 450 baaria, joten pyörien enimmäisvääntömomentti on 7 prosenttia aiempaa suurempi. Tämä uusi ominaisuus tuo lisää vetotehoa, mikä helpottaa ajoneuvon hallintaa vaativassa ajossa – muun muassa suurilla hyötykuormilla ja jyrkissä mäissä.

Jotta liikkeellelähtökyky ja ajoneuvon kokonaishallittavuus on paras mahdollinen myös kaikkein vaativimmissa tilanteissa, Renault Trucks on täydentänyt järjestelmää lisätehoa tuottavalla ominaisuudella. Kun kuljettaja kytkee tämän toiminnon päälle, etupyörien ilmanpainetta nostetaan (enimmäissuuruuteen 450 baaria), jolloin liikkeellelähtöön tarvittava vääntömomentti on paras mahdollinen.

Lisää käyttömukavuutta ja hallittavuutta

Optitrack-järjestelmä kytkeytyy pois päältä, kun ajoneuvon nopeus saavuttaa 50 km/h (verrattuna aiemman version 40 km/h:iin) ja kytkeytyy jälleen automaattisesti päälle 20 km/h:n nopeudessa. Kuljettajan ei siis enää tarvitse kytkeä järjestelmää erikseen päälle ja pois.

Itsekalibroituva laite säätelee Optitrack-järjestelmän asetuksia vakituisesti, joten ajoneuvon suorituskyky on turvattu koko sen elinkaaren ajan. Järjestelmää on myös täydennetty uudella peruutusvaihteella (R2), jotta hallittavuus olisi paras mahdollinen kaikentyyppisissä maastoissa

Ketteryyttä maastoajoon Optitrack+ ‑järjestelmällä

Ääriolosuhteissa käytettävissä kuorma-autoissa voidaan nyt hyödyntää tehostetun Optitrack+ ‑version ominaisuuksia. Optitrack+ -järjestelmässä käytetään uusia hydraulimoottoreita, jotka kasvattavat etupyörien vääntömomenttia 30 %. Tämä tehostettu versio tuottaa keskeytymätöntä vetotehoa, mikä helpottaa ajamista suurilla hyötykuormilla, jyrkissä mäissä ja pehmeissä maastoissa. Optitrack+ ‑järjestelmää suositellaan erityisesti maansiirtoon tai betonisoran kuljettamiseen vaikeissa olosuhteissa.

Lisätietoja:

Pasi Gerpe, myyntijohtaja, Renault Trucks, Volvo Finland Ab,
pasi.gerpe@renault-trucks.com
, p. 050 505 8755
Ville Mamia, tuotepäällikkö, Renault Trucks, Volvo Finland Ab,
ville.mamia@renault-trucks.com
, p. 050 369 7276


Renault Trucks – Vuodesta 1894

Yli vuosisadan kestäneeseen ranskalaisen kuorma-auto-osaamisen perinteeseen nojaava Renault Trucks toimittaa kuljetusalan ammattilaisille monipuolisia palveluita ja ajoneuvoja (painoluokissa 2,8–120 t), jotka mukautetaan paikallisiin ja alueellisiin jakelu-, maansiirto- ja kaukokuljetustehtäviin.

Renault Trucks ‑ajoneuvot ovat kestäviä ja luotettavia ja niiden polttoaineenkulutus on pientä, joten ne parantavat tuottavuutta ja helpottavat käyttökustannusten hallintaa. Renault Trucks ‑kuorma-autojen jakelusta ja huolloista huolehtii yli 1 500 toimipisteestä koostuva huolto- ja jälleenmyyjäverkosto. Suunnittelu- ja kokoonpanotyö sekä useimpien osien tuotanto tapahtuu Ranskassa.

Renault Trucks kuuluu Volvo Group ‑yhtymään, joka on maailman suurimpia kuorma-, linja- ja maansiirtoautojen sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Yhtymä tarjoaa myös täydelliset rahoituspalvelut. Noin 95 000 henkeä työllistävällä Volvo Groupilla on tuotantolaitoksia 18 maassa ja tuotemyyntiä yli 190 markkina-alueella. Vuonna 2017 Volvo Groupin liikevaihto oli 335 miljardia Ruotsin kruunua (35 miljardia euroa). Volvo Group on julkinen osakeyhtiö, jonka pääkonttori on Ruotsin Göteborgissa. Volvo on listautunut Tukholman pörssiin (Nasdaq Stockholm).

Suomessa Renault Trucks kuorma- ja pakettiautoja myy ja huoltaa:
Volvo Truck Center-toimipisteet, Wetteri Power Oy, Käyttöauto Trucks Oy, Autokilta Trucks Oy, Raskaspari Oy sekä HF-Autohuolto.

www.renault-trucks.fi
www.facebook.com/renaulttruckssuomi
www.instagram.com/renaulttruckssuomi