Uutiset


09.03.2018

RENAULT TRUCKSIN KASVU VAHVAA EUROOPASSA 2017

Kasvu oli kaikkien kuorma-autovalmistajien joukossa vahvinta

Vuonna 2017 Renault Trucks vahvisti markkina-asemiaan ja myi 49 930  ajoneuvoa. Myyntivolyymi kasvoi 4 prosentilla. Renault Trucksin kasvu  oli kaikkien kuorma-autonvalmistajien joukossa vahvinta (0,6 %) ja  markkinaosuus oli 8,7 prosenttia. Yli 6 tonnin kuorma-autojen  markkinasegmentissä myyntivolyymi kasvoi 7 prosenttia. Yli 16 tonnin  segmentissä Renault Trucks suoriutui erityisen hyvin, sillä  myyntivolyymi kasvoi 9,1 prosenttia.

Vuosi 2017 oli Renault Trucksille vahva. Myynti kasvoi ja myös muut indikaattorit kääntyivät vihreälle. Myytyjä ajoneuvoja oli kaikkiaan 49 930, joka tarkoitti noin 4 prosentin kokonaiskasvua. Pelkästään yli 6 tonnin kuorma-autojen markkinasegmentissä myyntivolyymi kasvoi 7,7 prosenttia.

Myynnin erittely alueittain

  • Eurooppa (pois lukien Ranska): 23 635 myytyä ajoneuvoa
  • Ranska: 21 409 myytyä ajoneuvoa
  • Muu maailma: 4 886 myytyä ajoneuvoa


Renault Trucks kasvatti markkinaosuuttaan 0,6 prosenttiyksikköä yli 16 tonnin kuorma-autoissa

Vuonna 2017 Euroopan yli 6 tonnin kuorma-autojen markkinat kasvoivat hieman (+1 %), mutta Renault Trucksin myynti kasvoi 7,7 % ja markkinaosuudessa mitattuna 0,5 prosenttiyksikköä (markkinaosuus 8,4 %).

Keskiraskaiden (6–16 tonnin) ajoneuvojen supistuvilla markkinoilla (–1,8 %) Renault Trucks säilytti hyvin asemiaan ja menetti markkinaosuuttaan vain 0,1 prosenttiyksikköä. Pieni notkahdus selittyy pääasiassa sillä, että D Cab 2m  malli poistettiin kaupallisilta markkinoilta vuonna 2017. Ajoneuvon markkinaosuus oli 1,1 prosenttiyksikköä.


Neljän kasvuvuoden jälkeen yli 16 tonnin kuorma-autojen Euroopan-markkinat ovat vihdoin nousseet takaisin vuoden 2008 tasolle. Markkinat kasvoivat kaikkiaan 1,4 prosenttia. Juuri tässä segmentissä Renault Trucks suoriutui erityisen hyvin, sillä kasvua tapahtui useimmilla Euroopan markkina-alueilla ja myyntivolyymi kasvoi kaikkiaan 9,1 prosenttia. Renault Trucksin kasvu oli kaikkien kuorma-autonvalmistajien joukossa vahvinta (0,6 prosenttiyksikköä), ja yhtiön markkinaosuus oli 8,7 prosenttia.

Uutta jalansijaa myös kansainvälisillä markkinoilla

Kansainvälisillä markkinoilla Renault Trucksilla on aktiivista toimintaa pääasiassa Afrikassa ja Lähi-idässä. Vuonna 2017 volyymit laskivat 4 prosenttia ja myytyjä ajoneuvoja oli kaikkiaan 4 886. Tämä selittyy Algeriassa käyttöönotetuilla tuontikiintiöillä. Tästäkin huolimatta Renault Trucks on edelleen eurooppalaisten valmistajien markkinajohtaja ranskankielisessä Afrikassa, ja yhtiöllä on Algeriassa 40 prosentin markkinaosuus 16 tonnin segmentissä.

Renault Trucks kasvatti volyymiään 40 prosenttia myös Turkissa, jossa kokonaiskysyntä on edelleen laimeaa. Vuonna 2017 yhtiö avasi neljä uutta myynti- ja huoltopistettä, jotka sijaitsevat İzmirissä, Istanbulissa, Denizlissä ja Ankarassa.

Iranissa Renault Trucks jatkoi yhteistyötä Arya Diesel Motors  yhtiön kanssa T-, C- ja K-mallistojen maahantuonnissa ja T-malliston kokoonpanossa.

Vuonna 2017 Chilessä lanseerattiin T-, C- ja K-mallistot.


Käytetyt ajoneuvot ovat strategista liiketoimintaa

Renault Trucks avasi kaksi uutta käytettyjen ajoneuvojen myyntikeskusta, yhden Dubaihin ja toisen Budapestiin, sekä Used Trucks Factory  korjaamon käytettyjen ajoneuvojen muutostöitä varten Bourg-en-Bressessä sijaitsevan tehtaan sydämeen.

Siellä kuorma-autoihin tehdään muutostöitä, jotta ne vastaavat täysin asiakkaiden tarpeita: vetoautoja muutetaan tasakuorma-autoiksi ja kaukokuljetusautoja työmaa-ajoneuvoiksi. Vuonna 2017 muutostöitä tehtiin kaikkiaan 230 kuorma-autolle, ja Renault Trucksin tavoitteena on päästä tuhannen kuorma-auton vuosivolyymiin.

Renault Trucks on myös lanseerannut verkkopalvelun yhtiön käytettyjen kuorma-autojen myynti-ilmoituksia varten. Palvelussa on tällä hetkellä pääasiassa käytettyjen ajoneuvojen esittelyjä, mutta siitä tehdään verkkokauppa vuoteen 2020 mennessä.

Jälkimarkkinat

Jälkimarkkinatoiminta on Renault Trucksille erittäin tärkeää, sillä se on asiakkaiden menestyksen kannalta ratkaisevassa asemassa. Vuonna 2017 yhtiön varaosamyynnin liikevaihto kasvoi 2,6 prosenttia. Renault Trucksin tarjontaan on lisätty myös huoltosopimuksia, joiden markkinapenetraatio nousi 4 prosenttiyksikköä.

Kasvun odotetaan jatkuvan vuonna 2018

Renault Trucksin pitäisi jatkossakin hyötyä suotuisista markkinaoloista, ja kovan työn odotetaan edelleen kantavan hedelmää. Renault Trucks on hiljattain värvännyt 500 uutta työntekijää (mukaan lukien 300 tehdastyöntekijää), ja myyntiverkostoon on rekrytoitu kaikkiaan 175 myyjää. Vuonna 2017 Renault Trucks avasi 35 uutta myynti- ja huoltopistettä.

Vuonna 2018 Renault Trucks keskittyy pääasiassa valmistelemaan täysin sähkökäyttöisen kuorma-automalliston markkinointia ja huolehtimaan oman tuotantolinjan käyttöönotosta täysin päästöttömille ajoneuvoille Blainville-sur-Ornen (Calvados) tehtaalla.


Renault Trucks, keskeiset luvut

  • 9 500 työntekijää maailmanlaajuisesti
  • 4 tuotantopaikkaa Ranskassa: Lyon, Blainville-sur-Orne, Bourg-en-Bresse ja Limoges
  • Toimintaa yli sadassa maassa
  • 1 440 myynti- ja huoltopistettä
  • 49 930 myytyä ajoneuvoa vuonna 2017RENAULT TRUCKS SUOMESSA:

Renault Trucks panostaa vahvasti vuoteen 2018 Lue uutinen tästä

Lisätietoja:

Pasi Gerpe, myyntijohtaja, Renault Trucks, Volvo Finland Ab
pasi.gerpe@renault-trucks.com, p. 050 505 8755

Ville Mamia, tuotepäällikkö, Renault Trucks, Volvo Finland Ab
ville.mamia@renault-trucks.com, p. 050 369 7276

Renault Trucks kuorma-ja pakettiautot
Renault Trucks kuuluu Volvo Group Trucks konserniin. Suomessa Renault Trucks kuorma- ja pakettiautoja maahantuo Volvo Finland Ab. Asiakkaita palvelee koko maan kattavasti Volvo Group Trucks verkosto, jossa on Renault Trucks kuorma- ja pakettiautojen ja palvelutuotteiden myynti, sekä auktorisoidut huolto- ja korjaamopalvelut. Renault Trucksin mallisto alkaa aina kokonaispainoltaan 2,8 tonnin pakettiautosta jatkuen yli 26 tonnin raskaisiin kuorma-autoihin.

www.renault-trucks.fi