Uutiset


11.04.2016

SUOMEN ENSIMMÄINEN D ACCESS JÄTEAUTO SUEZILLE (SITA)

Suomen ensimmäinen matalalattiainen Renault Trucks D Access -jätteenkuljetusauto on luovutettu SUEZ Suomi Oy:lle (ent. SITA Suomi Oy).
D Access on varta vasten jätepakkaajan alustaksi suunniteltu auto, jossa on kuljettajan työtä helpottava ohjaamo.


Euroopan suurimpaan ympäristöalan yritykseen kuuluva SUEZ Suomi Oy (SITA) panostaa vahvasti työntekijöidensä turvallisuuteen ja työterveyteen sekä liikenneturvallisuuteen. Tämä näkyy myös yrityksen ajoneuvokaluston kehityksessä.

– Meidän noin 200 kuorma-autostamme noin 40 on ”low entry” -autoja. Matalalattia-autojen osuus kasvaa koko ajan, vaikka ne ovat hiukan perinteisiä kuorma-autoja kalliimpia. Panostamme työturvallisuuteen ja kuljettajan työn helpottamiseen, ja jätteenkuljetuksessa tulee työpäivän aikana melkoisesti ohjaamoon nousemisia ja ohjaamosta poistumisia. Matalalla oleva lattia ja leveät, hyvin avautuvat ovet helpottavat kulkua ja vähentävät tapaturmia, kertoo SUEZ Suomi Oy:n kalustopäällikkö Harri Parkkonen.

Renault Trucks D Access on matalalattiaisella ohjaamolla varustettu erikoisauto, joka soveltuu erinomaisesti jätteenkuljetukseen, kunnallis- ja tehdaspalveluihin, lähijakeluun sekä palokuntien ja lentokenttien maapalveluiden käyttöön.

Accessin saa 2- ja 3-akselisena, ja akselivälivaihtoehtoja on peräti 17 skaalalla 3,25–5,80 metriä. 6-sylinterisen 7,7 litran Euro 6 -moottorin teho on 280 tai 320 hevosvoimaa. Käsijarrun kytkeminen kytkee Allisonin 6-portaisen automaattivaihteiston vapaalle, mikä helpottaa kuljettajan työtä.

Matalalla olevaan ohjaamoon on helppo nousta. Accessin ainoa porras on vain 45 sentin korkeudella maasta – matalammalla, kuin missään muussa low entry -autossa – ja kokonaisnousukorkeutta on selvästi vähemmän kuin raskaammissa kuorma-autoissa. Leveät ovet avautuvat lähes 90 astetta, mikä helpottaa omalta osaltaan kulkua. Apumiehen puolelle saa myös bussityyppisen paljeoven. Tasaisen lattian ansiosta ohjaamon läpi on helppo kulkea, ja ohjaamossa on sisäkorkeutta yli kaksi metriä.

– Lumipenkat aiheuttavat haasteita matalalattia-autoille, mutta Access on optimaalinen

Suomen olosuhteisiin: auto ei ole liian matala, eikä siinä ole liikaa etuylitystä. Liikenneturvallisuuden kannalta on oleellista, että suurten lasipintojen ja isojen laajakulmapeilien ansiosta näkyvyys on erittäin hyvä – kuljettaja näkee pyöräilijät ja jalankulkijat paljon paremmin kuin normaalista kuorma-autosta, kertoo Renault Trucks -tuotepäällikkö Mikko Aules.

Vantaalle sijoitetussa SUEZ Suomi Oy:n uudessa Renault Trucksissa on 320 hv:n moottori ja kolme akselia. Suomen ensimmäinen D Access on varustettu ruotsalaisen Norban 20,8 kuution pakkaajalla. Auto sopii yhtä hyvin myös kotimaisen NMT:n pakkaajan alustaksi, ja se voidaan varustaa erikokoisilla pakkaajilla. Renault Trucks D Accessin suurin kokonaismassa on 26 tonnia.

D 26 ACCESS WT P6X2 TAG BOM 320E6

Moottori: DTI8 235kW, 1200Nm (1050-1600rpm)
Pakokaasujarru 120kW
Vaihteisto: Allison 3000 6-vaihdetta
Täysilmajousitus
6x2 ohjaavalla telillä
Low Entry etumatala ohjaamo yhdellä askelmalla (1. askelman korkeus 500mm)
Ilmajousitettu kuljettajan istuin + 2 apumiehen istuinta
Akseliväli 3900mm
Kokonaismassa 26t

Lisätiedot


Mikko Aules, Tuotepäällikkö, Renault Trucks, Volvo Finland Ab, 050 433 7913,
mikko.aules@renault-trucks.com

Annika Martas, Marketing Communications & PR Manager, Renault Trucks, Volvo Finland Ab,  puh. 040 734 2799, annika.martas@renault-trucks.com

Kotisivut
www.renault-trucks.fi
www.instagram.com/renaulttruckssuomi

Kuvat
Renault Trucks D Access

Renault Trucks mediapankki
http://renault-trucks.phototheque.biz/site//bases/default/res_mos.asp


Renault Trucks, Volvo Finland Ab

Renault Trucks kuuluu Volvo Group Trucks konserniin, Suomessa Volvo Finland Ab:hen. Asiakkaita palvelee laaja ja laadukas Volvo Group Trucks verkosto, jossa on Renault Trucks kuorma-autojen ja palvelutuotteiden myynti, sekä auktorisoidut huolto-sekä korjaamopalvelut. Renault Trucksin kattava mallisto on kokonaan uudistunut. Osoituksena onnistuneesta malliston uusiutumisesta voi pitää Renault Trucksin saavuttamaa, kansainvälistä Vuoden Kuorma-auto, International Truck of the Year 2015-titteliä.Lisätiedot: www.renault-trucks.fi

 

SUEZ Suomi Oy

SUEZ Suomi Oy on Euroopan suurimpia ympäristöhuoltoalan yrityksiä. SUEZ-konsernin asiantuntija-alueet ovat laajan vedenkierron hallinta, jätteiden kierrätys ja hyötykäyttö, vedenkäsittelyratkaisut sekä kaupunki- ja aluesuunnittelun konsultointipalvelut. SITA Suomi Oy muutti nimensä SUEZ Suomi Oy:ksi 2016. Tämä on osa koko SUEZ-konsernissa tapahtuvaa suurta muutosta, joka koskettaa kaikkia konserniyhtiöitä 70 maassa. Lisätiedot: www.sita.fi