Uutiset


14.01.2014

SUOMEN ENSIMMÄINEN T-SARJAN KUORMA-AUTO

LUOVUTETTU TRANS-AKSELI OY:LLE

Ensimmäinen kokonaan uudistuneen Renault Trucks T –malliston auto on luovutettu 13.1. asiakkaalle Suomessa. Vantaalaisen kuljetusliike Trans-Akseli Oy:n ajoon tuleva auto on  rahtiliikenteen Renault Trucks T460 4x2 E6 rekanvetäjä.

Trans-Akseli on Vantaan Hakkilassa toimiva vuonna 1988 perustettu täyden palvelun kuljetusliike, jolla on kaikkiaan yhdeksän autoa. Perheyritys hoitaa teollisuuden rahtikuljetuksia sekä vaihtolava- ja  nosturiautokuljetuksia.

Uusi Renault Trucks T malliston rekanveturi täydentää yrityksen Renault Trucks kalustoa, johon kuuluu kahden Renault Premium ja Lander kuorma-auton lisäksi juuri ajoon tullut Renault Master pakettiauto.

”Hyvät kokemukset aikaisemmista Renaulteista saivat meidän valitsemaan uuden T-malliston auton. Nykyisestä kalustostamme Premium on osoittautunut ehdottomasti taloudellisimmaksi autoksi,” sanoo Trans-Akseli Oy:n toimitusjohtaja Kari Enqvist.

Nyt luovutetussa kaksiakselisessa Renault Trucks T 460 rekanveturissa on 11 litran DTI 11 Euro 6 moottori, jonka teho on 460 hv (338 kW) ja suurin vääntö 2200 Nm laajalla 950-1400 rpm kierroslukualueella. Vaihteistona on automaattinen Optidriver AT 2412E vaihtamisjärjestelmä.

Ohjaamo on korotetulla katolla ja matalalla moottoritunnelilla varustettu makuuohjaamo, joka on tehtaalla asennettu vahvistettu lämpöeriste sekä ohjaamon ja moottorin lisälämmittimet.

Autossa on taloudelliseen ajoon ohjaava Optifleet seurantajärjestelmä, jonka avulla pystytään analysoimaan polttoaineen kulutukseen vaikuttavia tekijöitä. Kari Enqvist korostaa, että tärkeimmät polttoaineen kulutukseen vaikuttavat ratkaisut tehdään ohjauspyörän ja selkänojan välissä ja nimenomaan siihen Optifleet järjestelmä on hyvä työkalu.

”Kaikkinensa näyttää siltä, että uudessa Renault Trucks mallistossa hinta-laatu suhde on kohdallaan. Tähän viittaavat myös keskieurooppalaisten testien tulokset,” Enqvist sanoo.


Lisätiedot:
Annika Martas, markkinointiviestintä, p. 040 734 2799, annika.martas@renault-trucks.com