Uutiset


30.03.2015

T-SARJA OPTIFUEL VERSIONA

Kokonaisratkaisu polttoaineenkulutuksen pienentämiseen

Renault Trucks T-sarjan vetoautot ovat nyt saatavilla Optifuel-versioina. Optifuel on kokonaisvaltainen ratkaisu, joka on suunniteltu pienentämään polttoaineenkulutusta ensimmäisestä ajokilometristä alkaen. Siinä yhdistyvät Renault Trucks T-sarjan älykäs teknologia, aerodynamiikkaa parantavat varusteet, Optifleet kuljetusten tietojärjestelmä sekä räätälöity kuljettajakoulutus.

Renault Trucks on edelläkävijä polttoainesäästöjen alueella. Dieselpolttoaine on kuljetusyhtiöiden toiseksi suurin kustannuserä. Polttoaineen kulutuksen optimointi on huomioitu T-sarjan ohjaamon aerodynaamisessa suunnittelussa. Voimansiirtolinjan jokainen osa on suunniteltu edistämään polttoaineen säästämistä ja ajoneuvon kehittämistä aidosti tuottavaksi tulosyksiköksi. Optifuel-ratkaisussa yhdistyvät tämän päivän parhailla teknologioilla varustettu ajoneuvo sekä palvelutuotteet. Renault Trucks T Optifuelin ansiosta kuljetusyhtiöt hyötyvät polttoainesäästöistä ajoneuvon koko elinkaaren ajan, heti ensikilometristä alkaen.

Renault Trucks T Optifuel on saatavana kahtena moottoriversiona: DTI 11 430 hv ja DTI 11 460 hv. Kaikki ilmanvastusta optimoivat aerodynaamiset osat ovat vakiona: katto- ja sivuilmanohjaimet, ajovalojen ilmanohjaimet, ovien ilmanohjaimet ja sivukatteet. Vakiovarusteisiin kuuluu myös Fuel Eco -paketti, joka on yhdistelmä älykkäitä teknologioita: ajoneuvon vaihteiston kick-down toiminto estetty, Eco-cruise control vakionopeudensäädin ja Optiroll-rullaustoiminto, irtikytkettävä kompressori, ohjaustehostimen säätötilavuuspumppu  ja automaattinen moottorin sammutus. Jotta huippuluokan polttoainetehokkuus varmistuisi, T Optifuel:issa nopeus on vakiona rajoitettu 85 km/h.

Polttoaineen säästäminen ja taloudellisuus edellyttävät, että ajoneuvon asiakaskohtainen erittely on oikea. Jotta ajoneuvon paino on saatu mahdollisimman pieneksi, Renault Trucks T Optifuelissa on useita alumiinisia osia (paineilma- ja polttoainesäiliöt, vanteet sekä kattokaari). Myös ajoneuvon renkaat ovat vierintävastukseltaan vähäiset.

Kuorma-auton optimointi tavalla, joka pienentää polttoaineenkulutusta, ei kuitenkaan sellaisenaan riitä pitkällä aikavälillä. Siksi Renault Trucks T Optifuel- mallin hankkiva asiakas saa myös hänelle räätälöidyn taloudellisen ajon koulutuksen, sekä ohjelmiston kuljettajan eri ajotilojen valvontaan ja analysointiin. Tämä koulutusohjelma, jonka Renault Trucksin asiantuntijat toteuttavat asiakkaan omissa ajoneuvoissa ja käyttöolosuhteissa, on ensiarvoisen tärkeä, jotta säästöt polttoaineenkulutuksessa toteutuvat myös pitkällä aikavälillä.

Optifuel-ohjelma osallistaa kuljettajia yrityksen toimintaan, ja kannustaa heitä aidosti tavoittelemaan pienempää polttoaineenkulutusta. Koulutettu kuljettaja ja optimoitu ajoneuvo ovat yhdistelmä, jonka ansiosta kuljetusyritysten kaluston ajoneuvoista saadaan aitoja tulosyksiköitä ja liikekustannuksia voidaan pienentää nopeasti ja kestävästi.

Optifleet kuljetusten tietojärjestelmä: hallittu kokonaisnäkemys ajoneuvon käytöstä ja kuljettajien tehokkuudesta

Jotta ajoneuvojen polttoaineenkulutusta voidaan edelleen pienentää ja kustannustehokkuutta edelleen parantaa, kuljetusyritykset voivat halutessaan aktivoida Optifleetin, Renault Trucks kuljetusten tietojärjestelmän. Tällä ohjelmistolla, joka on saatavana neljänä eri palveluna, kuljetusyritykset voivat paikantaa ajoneuvonsa reaaliajassa (Map), seurata ajoneuvojen ajotapatietoja etänä (Check) sekä kerätä tietoja ajo/lepoajoista ja tallentaa digipiirturin tiedot etänä (Drive). Optifleetin avulla kuljettajat voivat myös pitää yhteyttä toimistoon viestintä moduulin avulla (Link). Optifleet palvelun avulla asiakas saa parhaan mahdollisen kokonaisnäkemyksen ajoneuvojensa käytöstä ja kuljettajien tehokkuudesta.

Toimintakunnon varmistamiseksi kattavilla Renault Trucks Start & Drive –huolto ja korjausssopimuksilla ajoneuvo pysyy jatkuvasti hyvässä toimintakunnossa. Renault Trucks asiakkaita palvelee laadulla kaikki Volvo Group Trucks -verkoston toimipisteet kautta maan.

Lisäkuvia täällä

Pyydä tarjous: myynnin yhteystiedot


Renault Trucks – koko Suomen kattava myynti, huolto- ja korjaamoverkosto

Renault Trucks kuuluu Volvo Group Trucks konserniin, Suomessa Volvo Finland Ab:hen. Täysin uudistunut kattava tuotemallisto täyttää kuljetusyritysten kaikki kuljetustarpeet, kevyistä raskaisiin ajoneuvoihin. Asiakkaita palvelee Volvo Group Trucksin koko maan kattava auktorisoitu huolto- ja korjaamoverkosto.

Renault Trucks T-sarja on Kansainvälinen Vuoden 2015 Kuorma-auto

Renault Trucks T äänestettiin alan arvostetuimman International Truck of the Year 2015 -palkinnon voittajaksi. International Truck of the Year -palkintolautakuntaan kuului 25 toimittajaa kansainvälisistä ammattilehdistä. Voitto julkistettiin Hannoverin IAA-hyötyajoneuvomessuilla syyskuussa 2014.